Sport

2013.10.20. 17:40

A döntetlen reális eredmény Siófokon

A nyolcadik helyen álló siófoki női kézilabdacsapat fogadta a harmadik Dunaújvárosi Kohász együttesét.

Jankó Árpád

Siófok KC-Galerius Fürdő Dunaújvárosi Kohász 24-24 (13-15)

Kiállítások: 4 perc, illetve 0 perc. Hétméteresek: 2/1, illetve 4/3.

Siófok: Pastrovics - Lukács 4, Drávai 3, SZAMORÁNSKY A. 7, DAJKA 3 , Deáki 1, SZALAI 4. Csere: FUTAKI, Nagy É. (kapusok), Bogdanovics 1 (1), Léránt 1, Németh Cs. Edző: Golovin Vlagyimir.

D. Kohász: VIG - Hosszu 4, Gera 3, TAKÁCS D. 3, FERLING 4 (1), Bulath 3 (2), VINCZE 3. Csere: Rádl 3, Takács F. 1, Berta, Vadász. Edző: Mátéfi Eszter.

Sejteni lehetett, hogy a dunaújvárosi együttesnek nem lesz könnyű dolga a helyzetén mindenképpen javítani akaró hazaiak ellen. Ám a Kohász joggal tervezte, hogy előkelő helyezését a bajnoki szünet előtt megőrzi.


Takács Dusmáta nagy küzdelmet vívott a hazai ellenfelekkel (Fotó: Ónodi Zoltán)

 

Jól is kezdett a vendéggárda. Pontosan, keményen kézilabdáztak Ferlingék, és 15-11-re is vezetett a Kohász a 28. percben. Nagy csatában kiegyenlített a Siófok, de az első félidő végén mégis a Kohász mehetett pihenni vezetéssel az öltözőbe (13-15).

Fordulás után is folytatódott a kemény , nagy küzdelem, amelyben Dajka góljával átvette a vezetést a hazai csapat (17-16). Utána hol az egyik együttes, hol a másik vezetett egy-egy góllal. Ezért is volt rendkívül izgalmas a mérkőzés hajrája. Az 50. percben 21-20-ra vezetett a Galerius Fürdő, de nem tudott elszakadni a Kohásztól. Sőt, hat perc múlva 24-23-ra vezetett a vendéggárda, amelyet a végén Szalai módosított. (24-24). Sajnos az utolsó másodpercben dobott Vincze-gólt már időn túlinak minősítették a játékvezetők.

Golovin Vlagyimir: - Nagyszerúen küzdöttünk, holott többen is betegséggel küszködtek a mérkőzés előtt.

Mátéfi Eszter: - A jó erőkből álló Siófok otthonában szereztünk egy pontot, és a látottak alapján ezzel elégedett vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!