Sport

2013.07.07. 22:00

Női vízilabda: az USA kipipálva!

Kazany - Az Oroszországban zajló Universiadén, az egyetemi és főiskolás sportolók világjátékán, szombaton megkezdte szereplését a magyar női vízilabda-válogatott. A dunaújvárosi Csabai Dórával felálló csapatunk 12-5-re verte az Egyesült Államokat.

Agárdy Csaba

A hölgyek szombaton délelőtt már az első negyedet 4-1-re megnyerték, és ugyanez volt az eredmény a második nyolc percben is. Csabai Dóra - aki a megnyitóünnepségen a magyar zászlót vitte - a második negyedben volt eredményes. A megnyugtató, 8-2-es előnynél a harmadik játékrészt elvesztették a lányok, de a befejező negyedben ismét remekeltek, hiszen gólt sem kaptak, így magabiztosan verték meg a sportág egyik nagyhatalmát.

Tehát a jó rajt megvolt, a folytatás hétfőn délután fél négykor Ausztrália ellen lesz.

Csabai Dóra a mérkőzés után örömmel nyilatkozott a szövetség honlapjának:

- Köszönöm a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségnek, hogy rám gondolt, amikor ki kellett jelölni azt a személyt, aki a magyar zászlót viheti a megnyitón. A kazanyi Universiade egyébként olyan, mint egy kis olimpia. Igazából csak az Universiade Falu kisebb a londoninál, de a külsőségek hasonlóak a nagy olimpiához. Fantasztikus a hangulat és a létesítmények kiválóak. Pozitívak a benyomásaim .

Az, hogy Csabai viszi a zászlót, nem véletlen, hiszen a felnőtt válogatottal a tavalyi londoni olimpián negyedik volt, van már Eb-bronzérme is, és a legutóbbi, a 2009-es Universiadén is ott volt, amikor a nemzeti csapatunk harmadik lett.

Eredmény, 1. forduló:

Magyarország -Egyesült Államok

12-5 (4-1, 4-1, 2-3, 2-0)

Magyarország: Gangl - Csabai 1, Kisteleki 1, Gémes 2, Dalmády P. 1, Hevesi 2 (1), Somhegyi 3 (1). Cserék: Árkosy 1, Dalmády Szandra, Pócsi 1, Kocsis, Zajácz. Szövetségi kapitány: Kelemen Attila.

Egyesült Államok: Menz - Hale 1 (1), Smiley, Baker, Schroeder 1, Young 1, Mutafyan 2, Loughlin, Smith, Games, Vowel, Williams, Roland.

Ötméteresek: 1/1, illetve 2/2.

A csoport másik mérkőzésén: Ausztrália - Franciaország 11-9.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!