Sport

2013.07.17. 22:00

DAB -Vasas: együttműküdés!

Azari Zsolt, a Dab.Docler elnöke és Szuper Levente, a Vasas jégkorong-szakosztályának elnöke megállapodott, hogy a szezonban a két klub együttműködik.

Agárdy Csaba

Azari Zsolt a megbeszélés után elmondta, hogy az együttműködés alapja, hogy lehetőség szerint mind a két klub biztosítani tudja saját játékosainak a megfelelő szintű versenyeztetést.

Az alapvető cél, hogy a közös munka eredményeképpen mind a két klub magasabb szinten tudja saját játékosait tovább képezni. Ehhez a kooperációhoz a Dab.Docler jól képzett és tehetséges játékosait adja a Vasas HC korosztályos csapataiba. Ez azt jelenti, hogy azok a dunaújvárosi játékosok, akiknek a korosztályában a klub nem tud csapatot indítani, a Vasas HC-ban versenyezhetnek a következő szezonban.

A másik oldalról a Vasas tehetséges juniorjai lehetőséget kapnak arra, hogy a DAB felnőtt csapatával együtt készülhessenek. Ez azt is jelenti, hogy a fővárosi klub jégkorongozóinak fejlődését is a Stephan Lundh, Jonas Johnson, Randy Smith trió követi majd nyomon.

A témában a másik felet, Szuper Leventét is megkérdeztük: - Nagy megtiszteltetés a klubunknak, hogy az utóbbi két év MOL Liga bajnokával sikerült megkötnünk ezt a megállapodást. Néhány junior játékosunk lehetőséget kap majd, hogy részt vegyen a DAB augusztusi felnőtt edzőtáborában, ami óriási lehetőség nekik. Emellett remélhetőleg mérkőzéseken is lehetőséget kapnak majd. A DAB pedig a serdülő és az ifi csapatainkat fogja segíteni néhány játékosával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!