Sport

2013.05.22. 10:47

Világbajnoság előtt állnak a görhokisok

A magyar inline (görhoki) válogatott a június 2-án kezdi meg világbajnoki szereplését. A szövetségi kapitány kijelölte csapatát.

Agárdy Csaba

A cseh kapitány, Miroslav Vybiral kijelölte a magyar inline válogatott vb-keretét. A magyar csapatban több egykori és jelenlegi dunaújvárosi jégkorongozó is helyet kapott. A németországi divízió I-es világbajnokságra a mieink azzal a céllal kelnek majd útra, hogy felkerüljenek a legjobbak közé. Csapatunk a csoportmérkőzések során Argentína, Japán és Ausztria ellen játszik.

A csapat két eseményen készül fel a küzdelmekre. A csapatgerincet adó Győri ETO HC a legutóbbi hétvégén bronzérmet szerzett az osztrák bajnokságban. Emellett jó néhány játékos a cseh extraligában is rendszeresen szerepel. Ezután két felkészülési meccset játszanak legjobbjaink Csehországban. A csapat május 31-én utazik a vb helyszínére.

A dunaújvárosiak közül a kapus Kiss Tamás, a védő Lencsés Tamás, Revák Zoltán, Erdélyi Tamás, Orbán Attila, a csatár Kiss Ákos, Szappanos Dávid és Peterdi Imre vesz részt a viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!