Sport

2012.08.14. 19:22

Dávid és a négyes fogat

Csór - A póni egyes fogathajtó Európa-bajnokság után, Váczi Csaba edző irányításával a négyes fogatok magyar bajnokságára készül a mindössze 14 éves csóri Palkovics Dávid.

Matók János

Nagyszerű eredményt, legjobb magyarként a 4. helyet szerezte meg az egyes póni fogatok ausztriai Európa-bajnokságán a 14 esztendős csóri Palkovics Dávid. Aki a nyári szünetben is napi 8-10  órát tölt el a kedvencek mellett. Nem csoda, hiszen Váczi Csaba - aki magyar bajnok és többszörös válogatott is volt - edző irányításával már az országos bajnokságra készül. Ám ezúttal a kocsi elé nem egy, négy póni lesz  befogva.

- Technikailag az a különbség, hogy a négyesnél két szár, egy alsó és egy felső van a kezemben, hiszen az első és a hátsó lovakat külön kell irányítani - mondta a sportág berkein belül is nagy tehetségnek tartott Dávid. - Persze, van, amikor nem találom el a megfelelő szárat, s ezért is kell olyan sokat gyakorolnunk az edzéseken. Különbség még, hogy a versenyen pedig más díjhajtó programot végzünk el.

Dávid négy pónija közül a két rudas, a régi kedvenc  Szultán  és az új ló, a Tibi, amíg az ostoros Grand, vagy a Lady, és  Berry lesz. A csóri hajtó természetesen szeretné megnyerni a magyar bajnokságot, ám ebben olyan riválisa lesz, mint az Eb-győztes Hille Martin. Újhartyánban már versenyeztek egymással, akkor Dávid ha minimális idővel is, de a döntőben kikapott riválisától. Miután Izsák lemondta az ob rendezését, így az új helyszín és az időpont még nem ismert.

- Fél éve dolgozom Dáviddal, aki nagyon tehetséges hajtó. Fiatal, vakmerő és bátor, aki sokra viheti ebben a sportágban. Olyan, mint én voltam egykor, s ezért úgy tanítom, hogy elkerülje azokat a hibákot, amiket én elkövettem. Nagyon örülök az Eb 4. helyének, leginkább annak, hogy a díjhajtásban sokat fejlődött. Bízom benne, hogy a négyes ob-ra sikerül egy jó fogatot összeállítania, s ha így lesz, akkor sikerrel járhat - mondta az edző Váczi Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!