Sport

2012.07.17. 17:13

Olimpia: öttusázóink, így a fehérvári Kovács is éremesélyes

Székesfehérvár - Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András a tatai edzőtáborban meglátogatta az olimpiára készülő fehérvári öttusázókat. Az öttusázók, így a férfiak augusztus 11-én, amíg a hölgyek, közöttük a fehérvári Kovács Sarolta augusztus 12-én lépnek színre Londonban. A szövetségi kapitány reményei szerint eredményesen.

zaol.hu

Három székesfehérvári sportolót, az Alba Volán SC öttusázóit, a biztos résztvevő Kovács Saroltát, és az egyaránt elsőszámú tartalék Gyenesei Leilát, illetve Demeter Bencét látogatta meg a tatai edzőtáborban Cser-Palkovics András, a megyeszékhely polgármestere, aki velük, és Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitánnyal is elbeszélgetett, miután megtekintette a tóparti létesítményt.

- Meglátogattam a város olimpikonjait, akik keményen készülnek már hónapok óta a nyári játékokra, és szerettem volna protokollmentesen elbúcsúzni tőlük, illetve egy kicsit elbeszélgetni velük a hétköznapjaikról, a gondjaikról és örömeikről. Egy tradícionálisan magyar sikersportág képviselői az öttusázók, s ebben Székesfehérvárnak is eredményes múltja, szép jelene, s reményeink szerint jövője is lesz. A város nevében hoztuk nekik a bíztatást, s bármi is történik majd Londonban, mi továbbra is szeretjük sportolóinkat. Így Kovács Saroltát, egyetlen olimpiai résztvevőnket, aki becsülettel megtett mindent az eredmény érdekében. A város egésze szurkol majd neki, ebben biztos vagyok - mondta többi között a polgármester.

Ami a szakmai véleményt illeti, arról Pálvölgyi Miklós az alábbiakat mondta: "Sacika ugyan még junior korú, de már tavaly is nagyon jól vitézkedett a felnőttek között, s az idei eredményei is bíztatóak. Ügyes kislány, én azt gondolom, hogy mindenképpen az esélyesek közé tartozik. Ez azt jelenti, hogy a dobogóra is felállhat, vagy nagyon közel lesz hozzá. Ez attól függ, hogy a verseny elején milyen vívóeredményt produkál. Nyolcszáz vége, kilencszáz elejével beleszólhat az érmek sorsába, s bízom benne, hogy ezt képes is lesz megcsinálni."

Az érdekelt, Kovács Saci optimista hangulatban készül:

- Az év elején még voltak gondjaim a vívással, de a legutóbbi versenyeken ez már jól sikerült. Ez nagyon fontos, hiszen ez az első versenyszám az öttusában. Úgy érzem, hogy menetelek előre, és még nincs vége ennek a jó sorozatnak. Régóta, már egy éve az olimpiával álmodom, ezzel kelek és fekszek. A szobámban van egy olimpiai kép, ez az első, és az utolsó, amire naponta rápillantok. Ez lesz az első olimpiám, de ha már kijutottam, mindent megteszek a lehető legjobb eredmény érdekében, és a maximumot szeretném kihozni magamból. Jó lenne pontszerző helyen, illetve az első hat között végezni. Persze, az aranyérem is megfordult a fejemben, de annyira szoros a női mezőny, hogy sok az esélyes, de a szerencsén is múlik. Ha nekem is lesz, akár még elől is végezhetek. A riválisokkal nem, csak magammal foglalkozom. Nagyon fontos a mentális felkészülés, ebben sokat segít, hogy tavaly, a londoni Világkupán a helyszíneket már megismertem. És nagyon sokat segít Vörös Zsuzsanna, aki remek versenyzőalkat volt, akivel szinte napi kapcsolatban vagyunk, rengeteg hasznos tanácsot ad.

A kapitány a férfi öttusázók esélyeiről:

"A férfi öttusázókra, Marosi ádámra és Kasza Róbertre augusztus 11-én kerül sor Londonban. Két nagyon ügyes gyerekről van szó, akik nyertek már világversenyeket, vagy helyezettek voltak. Nagyon jó versenyzők, nagyon jó mentális állapotban vannak. Remélem, hogy ezzel az olimpián sem lesz majd probléma. Mindketten nagyon jó küzdők, s ha megérzik a vér szagát, elkapják a rongyot, akkor nem engedik el, akkor nincs vége a versenynek. Nagyon remélem, hogy ez egy nagyon szép dobogós helyezésben realizálódik majd. Két dobogós hely mohóság lenne tőlük, de abszolút nem kizárt."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!