Sport

2012.06.07. 06:58

Kezdődik az Eb-sorozat

Székesfehérvár - Csütörtökön a női selejtezővel elkezdődik a hét napon át tartó junior öttusa Európa-bajnokság sorozata. Négy magyar lány verseng majd a 46 fős mezőnyben a döntőbe jutásért.

Silye Sándor

Összesen 98 versenyző viaskodik majd a megyeszékhelyen egymással a junior öttusa Eb egyéni, hagyományos csapat, mix, női és férfi váltó versenyében. A gyengébbik nem 46, az erősebb 52 fővel képviselteti magát 19 országból. Nyolc fővel az öttusa nagyhatalmak:  Belorusszia, Lengyelország, Litvánia, Nagy-Britannia, Németország, Oroszország, Ukrajna és  Magyarország indulnak a versenyben, de jelentős a franciák és olaszok 6 fős küldöttsége is. A selejtezőt két csoportban rendezik meg. Az A-jelű társaság 9 órakor a vívással kezd a Köfém SC sportcsarnokában, 13.30 órakor a Csitáry G. Emil  uszodában "hűtik le" magukat a viadorok, majd 16.30 órakor az Alba Volán SC sporttelepén a kombinált számmal zárják a küzdelmeket. A B-csoport 10 órakor az uszodában kezd, 12.30-tól vív, s végül 17.30-kor kezdi lövészettel színesített  hosszú futását. Eme helyszínekhez a  döntők és a váltók versenyein a Kunos Lovarda társul majd mint a lovagló tusa immár évek óta megszokott otthona.

Nagy küzdelem várható a  lengyel, belorusz, litván, angol,  orosz,  francia, olasz,  ukrán,  magyar öttusázók között. E nemzetek nem csupán a felnőttek mezőnyében rendelkeznek  hegemóniával, de az utánpótlás vonalán is, hiszen az ifjakból nőnek ki a későbbi felnőtt  bajnokok.  A magyarokat a fehérvári Kovács Sarolta, Hada Noémi (mindkettő Alba Volán SC), Szabó Noémi (Alba Öttusa SE) és a fővárosi Réti Anna képviseli. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!