Sport

2012.06.06. 16:40

Harmadik hely a vb-futamon - Tábori Áron a Szajnán versenyzett

Dunaújvártos - Tábori Áron a hétvégén ismét vízre szállt. Párizsban a Szajnán bőgette a motorcsónakját. A francia fővárosban rendezték meg a vb második fordulóját.

Jankó Árpád

Egyedüli magyarként indult a fiatal dunaújvárosi motorcsónak-versenyző, mégpedig a Formula 4S, azaz a környezetbarát motorral. A szabadedzés, az időmérők után a negyedik helyen várta a folytatást Áron. Majd a sok indulóból az utolsó öt között selejtezőt rendeztek, így a rostálást követően csak tizennyolcan jutottak be a fő futamokba. A szombati két futam közül az elsőn több kisebb koccanás következtében a hetedik helyre csúszott vissza. Ám innen a második futamban a harmadik helyre tornázta fel magát. Ebből a pozícióból folytatta a versenyzést vasárnap, és feljött a második helyre.

A végén ismét hátrább, köszönhetően a rajtnál történt kavarodásnak, a hatodik helyen ért célba. Az összpontok kiszámolásánál viszont a harmadik helyen, bronzérmesként állhatott a dobogón Tábori Áron. A verseny alatt négy magyar fiatal - ott ismerkedett meg a fiúkkal a versenyző - hangos buzdítással, éljenzéssel, sebtében készített transzparensekkel buzdította a partról Táborit. Egyébként rendkívül sokan tekintették meg a Szajna partjáról a versenyt. Versenyzőnk legközelebb június 23-án Németországban a német nemzeti bajnokságon indul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!