Sport

2012.04.14. 08:29

Mennyi az annyi?

Dunaújváros - A városi közgyűlés döntése megszületett csütörtökön: mégsem vásárolja meg a dunaújvárosi önkormányzat a női felnőtt kézilabdacsapatot.

Jankó Árpád

Ezek után - megismerve a dunaújvárosi közgyűlés határozatát - megkérdeztük a másik felet, vagyis Fehér Tamás elnököt. Mi a döntésről a véleménye?

- Onnan indulok ki, hogy időközben kiderült, mi kicsik vagyunk a csapat működtetésére. A legfontosabb célunk volt és most a rájátszás idején is az, hogy bennmaradjunk az első osztályban. A januári ajánlkozásunk után sajnos majdnem négy hónap kimaradt a városi döntés meghozataláig, időt vesztettünk. De ez alatt az idő alatt is fizetni kellett az igazán szolid béreket.Váratlanul ért most az önkormányzat döntése. Sajnáljuk. Emlékezetes: három darab százforintosért adtuk volna oda a csapatot. S ha erre hajlandóak voltunk, az annak a beismerése, hogy valóban vannak adósságaink, ahogy szinte minden NB I-es csapatnak. Ám nem annyi, mint amennyit az önkormányzat állít. Sőt, úgy gondoljuk, hogy ez kezelhető lenne. Ez az adósság a csapat folyamatos működéséből adódott. Tudni kell, egy kézilabdacsapatnak alig van bevétele, csak költségei. A játékosokkal szemben nincs tartozásunk, és érvényes szerződés köti őket az egyesülethez. Az önkormányzati elutasítás ellenére is megpróbáljuk fenntartani a klubot.

A kívülálló, a részleteket (a számháborút) nem ismerő embernek természetesen fogalma sincs arról, hogy ez sikerülhet-e. Merthogy már láttunk ígéretek, elhatározások ellenére is bedőlni, megszűnni országos hírű csapatot. Ugyanis a mai eszünkkel azt is tudni kell: ha nem sikerül a jelenlegi menedzsmenttel stabilizálni a helyzetet, akkor valóban megszűnik a jelenlegi felnőtt csapat. Az idő mindent eldönt majd. Mindenesetre az elnök szerint mától a jövő évi költségvetés összehozása a feladat. - Új szponzorokat kell keresni, és a TAO-ban is indulni kell új pályázattal - mondta.

De! Benn kell maradni az első osztályban. Ennek érdekében szombaton a legfontosabb: muszáj nyerni Kiskunhalason. A kiskunhalasiakat nem tudtuk még legyőzni. Itt az ideje!

Címkék#kézilabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!