Sport

2012.04.24. 02:28

Ismét oktattak az akadémisták

Dunaújváros - Újabb fordulót játszottak a női kézilabda rájátszásának sorozatában. A dunaújvárosiak ifjúsági csapata, a főiskola-kézilabda akadémia ismét nyert.

Jankó Árpád

DF-DKA: Szerdahelyi - Iglódi 2, SZABADOS 10, UJHELYI 5, Orbán 5, Harkai 7 (5), Dunai. Csere: KACZOR (kapus), GROSCH 3, Szabó 3 (1), Boldizsár 2, Nagy, Palics, Moutsogianni. Edző: Takács Józsefné, Mátéfi Eszter.

Nem kellett sokáig várni arra, hogy az akadémisták elhúzzanak a halasi gárdától. Tíz perc telt el, és már 7-3-ra vezetett a hazai együttes. Néhány perc kihagyást , pontatlanságot követően ismét nőtt a különbség a két csapat között. Ez főképp a hazaiak gyors lerohanásainak volt köszönhető, de az újvárosi fiatalok védekezése is masszívabb volt.


A hatgólos előnyét a második félidőben növelte az otthon játszó gárda. Szabados betörései, Harkai büntetői nyomán a lassan fáradó kiskunhalasi együttes kilátástalan helyzetbe került. Ha nem is a Veszprém elleni sziporkázó játékkal, de nyert itthon.

Szabados Helga remekül játszott most is. A két meccsen összesen tizenhat gólt dobott.

- Annak is örülök, hogy a Veszprém ellen a védekezésem is sikeres volt. Egyre jobban bejönnek a betöréseim, amit a gyorsaságomnak, cselező képességemnek köszönhetek. Dunavecsei vagyok, de kedvelem Dunaújvárost. Itt akarok sikeresen kézilabdázni, és szeretnék felkerülni a junior csapatba - mondta a tehetséges fiatal kézilabdázó.

Címkék#kézilabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!