Sport

2012.02.29. 23:29

Egy góllal volt jobb az ifjúsági válogatott

Dunaújváros - Szerda délután a magyar női junior kézilabda-válogatottat fogadta edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Regale Klíma együttese. Ez a hirtelen eldöntött találkozó mindkét gárdának fontos volt.

Jankó Árpád

- Áprilisban világbajnoki selejtezőt fogunk játszani a spanyol, a portugál és izraeli válogatott ellen, s éppen ezért nagyon kell a gyakorlás. A csoportban különösen a spanyolok erősek. Novemberben vettem át a juniorokat, s már látok fejlődést. Minden lehetőséget kihasználunk, hogy előrébb lépjünk - nyilatkozta Róth Kálmán.

Dunaújváros - Magyar junior válogatott 28-29 (15-15)

Dunaújváros: Pisák - Hosszú 2, Gera, Gáspár, Sári 6, Ferling 4, Erdősi 3. Csere: Vig (kapus), Takács L. 2, Takács F. 4, Takács D. 3, Sánta 3, Kővári 1, Berta, Vadász. Edző: Gulyás István.

Junior válogatott: Pásztor - Szekerczés 1, Planéta 2, Hornyák D. 4, Palkó F. 2, Klivinyi 3, Gávai 3. Csere: Szemerey, Hrankai, Horváth 6, Tóth E. 3, Kurucz, Pelczeder 1, Zsigmond 2, Tóth G. 2. E.: Róth Kálmán.

 

Szorosan alakult az első félidő. Felváltva vezetett egy-egy góllal a két csapat. A tempóra, a küzdelemre nem lehetett panasz, talán a védekezésre, amelyben mindkét oldalon voltak hibák. A második félidőben a legfontosabb tapasztalatot az jelentette, hogy a dunaújvárosi fiatalok nem vallottak szégyent. Bár becsúszott több hiba is a játékba, de azt írjuk a rutintalanság számlájára.

Végül Róth Kálmán és Gulyás István is nagyon hasznosnak tartotta a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!