Sport

2012.01.25. 03:28

Továbbjutás: kapus és védőmunka kérdése

Dunaújváros - Ma este a Dunaújváros Sportcsarnokban ismét a Siófokkal találkozik (18 óra) a Dunaújvárosi Regale Klíma női kézilabdacsapat. Ám ez most kupameccs.

Jankó Árpád

A balatoni csapat szakvezetője, a Dunaújvároshoz kötődő mester úgy látja: a két gárda annyiszor játszott már egymással, hogy újat nehéz lehet mára kitalálni.

- Remélem, stabil védekezéssel alapozzuk meg mai győzelmünket. Kétségtelen, Herr Orsolya, a kapusunk, és a védelem kapcsolata egyre sikeresebb. A kapott góljaink száma is csökent. Ám változatlanul nagyon tisztelem azt a munkát, amit Dunaújvárosban végeznek, és ahogy január 6-án, a bajnokin is meg kellett küzdenünk a győzelemért, ma sem lesz másképp. Sok függ a kulcsemberek formájától is.

Györgyné Oblisz Anita, a dunaújvárosi csapat egykori játékosa ma is a Regale ügyeit intézi, a csapatért dolgozik.

- A bajnokin sem sokon múlott a Siófok elleni sikerünk, s ha jól védekezünk, legyőzhetjük őket. Ez jelenti azt is, hogy az átlövőiket távol kell tartani a kapunktól. A két csapat jól ismeri egymást, de mára is alaposan felkészültünk a Siófok játékából. Ám ezeken kívül mindig kérdéses: milyen a játékosok pillanatnyi formája. Ideje lenne már győznünk ellenük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!