Sport

2012.01.24. 03:27

Továbbjutás egy meccsen - A Békéscsaba elleni második félidő lehet a minta a szerdai kupatalálkozóra

Dunaújváros - Úgy gondolom, a Békéscsaba elleni első félidőről készült kazettát oktatóanyagnak is felhasználhatnák: Így szigorúan tilos kézilabdázni.

Jankó Árpád

- Nem tudtuk a kellő ritmust felvenni. Indiszponáltan kézilabdáztunk. A csabai indításgólok megzavarták a lányok gondolkodását, majd a negyvenedik percben varázsütésre minden megváltozott. A második félidőben huszonnégy gólt dobtunk a Békéscsabának. Annyit, amennyit ők nekünk szünet előtt. Nagyszerűen kézilabdáztunk ekkor.

Valóban így volt, csak hát előbb kellett volna felébredni. Ne ragozzuk tovább! Tanulságos volt. Szerdán 18 órakor pedig ismét itthon játszanak a Regale hölgyei, mégpedig ismét a Siófok gárdájával. A tét a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé kerülés. Emlékezetes, január 6-án 32-27-re nyertek a balatoni leányok.

Az esélyekről, tennivalókról így nyilatkozott Gulyás István: - Szeretnénk a Siófokot meglepni. Fel kell készülni Herr Orsolya védéseiből, és arra is számíthatunk, hogy Ferling Bernadett ismét őrzőt kap. A minta természetesen a Békéscsaba ellen nyújtott második félidei teljesítmény. A továbbjutás ezen az egy meccsen dől el. Szeretnénk egyet lépni előre a kupában.

Jókai Nóra, aki legutóbb a Siófok ellen csapata legjobbja volt, komoly tanulságot említett meg.

- Gyakran a mérkőzés elejéről elfelejtkezünk , pedig az első perctől felpörögve kell játszani. Olyan hőfokon akarunk most kézilabdázni, mint a Csaba ellen tettük szünet után. És Mörtelék ellen keményen kell védekeznünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!