Sport

2012.01.31. 16:46

Rangadó: bárhol is áll az Újváros és a Fehérvár, ez presztízs a javából

Szerdán, 18 órától megyei rangadóra kerül sor az NB I-es női kézilabda-bajnokságban: a Dunaújváros REK a fehérvári Alcoa FKC csapatát fogadja, presztízs-jellegű mérkőzésen.

Matók János

Lehet eső, lehet hó, napfényes kikelet, vagy borús fellegek, egy biztos: a Dunaújváros - Fehérvár női kézilabda összecsapás minden körülmények között a rangadó kategóriába sorolható, presztízs-jellege van ezeknek a mérkőzéseknek, a csapatok helyezésétől függetlenül. Így lesz ez a szerdai újvárosi találkozón is, hiszen a feleknek egyértelműen szükségük van a pontokra. Nem egyre, hanem kettőre, s erre egyaránt esélyesek.
A közelmúlt statisztikáját böngészve kiderül, hogy a bajnokság őszi szezonjában, a fehérvári mérkőzésen 36-29-es hazai győzelem született. Az előző idény alapszakaszában az FKC 32-27-re nyert a Dunaújváros ellen, amíg a visszavágón a Duna-parti gárda volt a jobb: 29-22-re hozta a rangadót. Következett a rájátszás, és azzal együtt az FKC sikere idegenben: 33-31-re bizonyulnak jobbnak Krisztina Triscsukék.
Apropó Triscsuk, a tavalyi bajnokság gólkirálynője: az kedden még nem volt biztos, hogy szerdán pályára lép-e a rangadón, mert hétfőn begyulladt a mandulája és belázasodott, így nem is edzett a csapattal.
Ám vele, vagy nélküle, az egyaránt hullámvölgyben lévő két csapat csatájában a fehérváriak győzni szeretnének.

- Ez a párosítás mindig rangadó, és nagy prezstízse is van, még akkor is, ha a csapatok jelenlegi gyengébb helyezése a hullámzó teljesítmény következménye kezdte mondandóját Mihály Attila, az Alcoa FKC vezetőedzője, majd így folytatta:

- Ám akárhogy is vesszük, sajnos ez a realitás. Az egy összetett dolog, hogy a mi csapatunknál mi okozza a hullámvölgyet. Nehéz megfejteni, de egyértelmüen arra törekszünk, hogy végre ne így legyen. Kell, nagyon kellene már a siker, ami vagy összejön, vagy pedig nem. Remélem, hogy szerdán igen, s a miénk lesz a két pont.

- Mit vár a csapatától?

- Nehéz most bármit is mondani. Nagyon szeretném, abban bízom, hogy a játékosaink saját magukhoz mérten is jól szerepelnek. Ám ehhez egy nagyon komoly és egységes csapatjáték szükségeltetik, amelyre már régóta várunk. Erre számítok, s ha valóban így történik, akkor lesz igazán rangadó a mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!