Sport

2012.01.27. 03:29

DREK: a fiatal játékosok lendülete tovább tart

Dunaújváros - Ismét lezárult egy fontos szakasz a női kézilabdázók sorozatában. A Regale januári teljesítményét megfelelőnek minősíthetjük. Alapnak nem is rossz.

Jankó Árpád

- Ez azt jelentette, hogy nem szakadtunk le, versenyben maradtunk - nyilatkozta a dunaújvárosi mester. Majd így folytatta a visszatekintést: - Főleg Szekszárdon kézilabdáztunk remekül, ahol kiválóra sikerült a védekezésünk, és a kapusteljesítmény is. De itthon a Siófok és a Békéscsaba ellen nem sikerült a bravúr.

S hogy miért van ez így? A mester szerint: - Nem az erőnléttel van gond. Ha a játék közben hirtelen változás történik, elveszítjük a hitet, összerogyunk. Vagyis a rutintalan fiatalokkal nehezen tudunk a rossz szituációból kilábalni. Mindehhez hozzáadódik a fegyelmezetlenség, a sok-sok apró hiba. Egyetlen edzői megoldás lehetséges ilyenkor, hogy igyekszem a feszültséget oldani, megnyugtatni őket.

Valóban ezeknek a jele a fölösleges támadó szabálytalanság, a türelmetlen kapura lövés, a labdaelvesztés, a védekezés rossz üteme, a késlekedés, a langyos védőmunka, a heteseknél a kapus megmozgatásának hiánya... Mindezek nem durva hibák, de összességükben egy meccs alatt sorsdöntőnek bizonyulhatnak.

Ami a jövőt illetően biztató: a fiatal csapat lendülete nem lankad, és motivált a társaság a sikerre. Ebből kell kiindulni, amikor már ma elkezdődik a felkészülés a jövő szerdai Alcoa elleni hazai mérkőzésre.

Ferling Bernadett csapatkapitány - ahogy számtalan esetben már - lehet a szakvezető partnere. Az ő szívvel-lélekkel játéka, harcossága, irányítása, tanácsai, fantasztikus érzéke egy közösség összekovácsolásához adhat muníciót a jövőre. Végül hadd jelezzem ismételten: Léránt Vivien továbbra is a nézőtéren ücsörög. Átigazolása ügyében nem tudunk új információról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!