Sport

2011.10.06. 02:29

Ezt jól kifőzték a lányok

Dunaújváros - Amolyan csapatépítő tréning gyanánt a főiskola sportnapjának főzőversenyébe is beszálltak tegnap a DF-DVCSH-CÉ bajnok női vízilabdázói. Utána, az edzésen volt mit lemozogni.

Gallai Péter

- Délelőtt már gyakoroltunk az uszodában, a főzőverseny után megint edzés lesz, legalább lemozogjuk az ebédet - tette hozzá molyogva Rita. Míg egyesek tüzet varázsoltak, addig a többiek az alapanyagokat készítették elő, hámoztak és daraboltak. A lányok elárulták, a bográcsban paprikáskrumpli készül. Komolyabb étekre a szűkös idő miatt nem volt lehetőség, a körömpörkölt például az edzés kezdetén is vígan rotyogott volna a főiskola udvarán.

Az elméleti főszakács Kis-Primász Ágnes volt, akinek már jelentősebb gasztronómiai tapasztalata van, nem véletlenül az ő keze alá dolgoztak a többiek, ő adta a szakmai irányvonalat: - Igazi csapatként működünk most is, mindenki hozzátesz valamit az egészhez, még ha nem is profi szakács. De például most már azt is tudjuk, ki az közülünk, aki a legügyesebben tud tüzet rakni.

A Szentesről visszatért Brávik Fruzsina is rendszeresen megfordult a fakanállal a bogrács körül, járatos is a konyhaművészetben, de mint mondta, ezt a fajta ételt nem igazán szokta készíteni: - Amúgy nagyon jó, hogy eljöttünk, kicsit lazíthat a társaság, remekül érezzük magunkat.

Arra a kérdésre, mégis, az ő paprikáskrumplijuk miben különleges, mi a titkos recept, sokatmondóan annyit válaszolt: van benne köménymag, no meg uszodavíz...

Menczinger Kata bevallotta, nem éppen konyhatündér, de azért a főiskolai kollégiumban ezt-azt elkészít saját kezűleg is. Azt a feltételezést pedig nevetve hárította el, miszerint a vízilabdás lányok ilyen ételt nem esznek, csak például müzlit meg zöldségeket fogyasztanak...

A DF alakulatának amúgy hosszú napja volt, az ebéd és a gyakorlás után a főiskolai sportnap zárásaként a Terminál Bárban rendezett buliba is benéztek. De csak kis időre, mert ma reggel már ismét az uszodában volt jelenésük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!