Sport

2011.06.24. 02:29

Nagyszerű évet zártak

Dunaújváros - Szerdán délután rendezték a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségben a Markó Lajosról elnevezett városi kispályás labdarúgó-bajnokság idényzáró rendezvényét, ahol minden csoportban eredményt hirdettek.

Gróf András

A bajnokság élmezőnye: 1. Karmacsi Autó 70 pont, 2. Csövesek 62 pont, 3. Colosseum Háromkirályok 62 pont. A különdíjasok a rangsora a következő. Gólkirály: 1. Ivacs Gábor (Füredi Panzió) 33 gól, 2. Rajna Róbert (Füredi Panzió) 32 gól, 3. Balogh Dávid (Fejó Therm) 31 gól. Legjobb játékos: 1. Nagy Attila (Karmacsi Autó) 28 pont, 2-3. Huber Balázs és Ivacs Gábor 24-24 pont. A legjobb kapusnak járó Török Kálmán díj: 1. Vaszócsik Viktor (Karmacsi Autó) 24 pont, 2. Tóth Norbert (Colosseum Háromkirályok) 12 pont, 3. Radványi Áron (Dunaferr Vasas) 11 pont. Legjobb huszonegy éven aluli játékos: 1. Ivacs Gábor (Füredi Panzió) 31 pont, 2. Éliás II Zsolt (Karmacsi Autó) 23 pont, 3. Szabó Szabolcs (DVSZ, Csövesek) 20 pont.

A csoportban nincs kieső, hiszen a tevek szerint jövőre tizenkét csapattal indul a bajnokság, amelyet ezúttal csak két szezonban (tavaszi-őszi) rendeznek. Amennyiben a Füredi Panzió B gárdája vállalja a legmagasabb osztályt, úgy a Füredi Panzió A elleni mérkőzésüket a bajnokság első fordulójában kell lejátszaniuk.

 

A B csoportban tizenkét csapat küzdött a helyezésekért. A leggólerősebb két csapat a Korfu DGKÖ és a Hild Kollégium volt, akik mindketten százhét találatot szereztek. Ennyit kapott viszont a Major Házépítők. A legjobb védelme a Füredi Panzió B együttesének volt, aki csak ötvenhét gólt kaptak. A Corner Police azonban csak ötvenszer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

 

A bajnokság élmezőnye: 1. Korfu DGKÖ 41 pont, 2. Hild Kollégium 39 pont, 3. Füredi Panzió B 38 pont.

 

A kiélezett küzdelemben itt volt a legtöbb fegyelmi vétség, ami a Fegyelmi Bizottság munkájának a javát tette ki, hiszen nyolc alkalommal is ülésezniük kellett. A bajnokságból nincs kieső, a két utolsó, a Duna VIV és a Corner Police a C csoport második helyezettjeivel játszik osztályozó mérkőzéseket.

 

A Senior csoport nyolc együttese közül a legtöbb gólt, nyolcvanegyet, az Africans szerezte. A legkevesebbet harmincat, a Füredi Panzió kapta. A Hungári csupán huszonöt gólt lőtt, míg az utolsó helyen végzett Blade Invest, tizennégy mérkőzőzésen nyolcvankettőt kapott.

 

A bajnokság élmezőnye: 1. Africas 35 pont, 2. Sáva Bt. 34 pont, 3. Füredi Panzió 31 pont.

 

A C osztály Északi és Déli csoportjában is tizenkét együttes nevezett. Északon a Frankcity volt a legeredményesebb száztizenhárom találattal, míg a Naposparty csupán negyvennégyet kapott. A pont nélkül utolsó helyen végzett Bongó százharminc kapott találattal zárt. A legkevesebb lőtt gól is az ő nevükhöz fűződik, hiszen csak huszonhat gólörömet élhettek meg az elmúlt bajnoki évben.

 

A csoport dobogós együttesei: 1. Frankcity 51 pont, 2. Naposparty 47 pont, 3. Hullámfanatic 45 pont.

 

Délen száztizenhetet vágtak a Triplex Kft. játékosai. A Gruppen Sechs viszont csak harminckétszer kapitulált. A Junior védelme nem volt ennyire hatékony, hiszen száztizenkétszer került a gólvonaluk mögé a játékszer. A Haverock csupán harminchét találattal zárta az évet.

 

A csoport dobogós együttesei: 1. Triplex Kft., 54 pont, 2. Gruppen Sechs 45 pont, 3. Gyalog Galopp 34 pont.

 

A D Északi csoport dobogósai: 1. Hangover 33 pont, 2. Pannónia Életbiztosító 24 pont, 3. Yaffa Szünet 18 pont.

 

A D Déli csoport élmezőnye: 1. Zéró Tolarencia35 pont, 2. FC Fakabát 33 pont, 3. Dr. Ink Team 27 pont.

 

A hét csoportban hetvenkét csapat, kilencszáz játékosa lépett pályára. A közel hétszáz mérkőzésen összesen több mint négyezerötszáz gól született, ami majdnem hetes átlagot jelent. Az összecsapások játékideje meghaladta a huszonhárom napot. A fegyelmei bizottságot tizenhétszer kellett összehívni. A legsúlyosabb büntetés, egyéves eltiltás volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!