Sport

2011.06.02. 02:26

Kínában lapátolnak

Dunaújváros - Pénteken utazik Kínába a hazai kajak-kenu szövetség sárkányhajó-csapata. A válogatón győztes egységben egy Dunaferr SE kenus is helyet kapott, Hajdu Gergő személyében.

nincs nev

Hajdu Gergő amellett, hogy készül a jövő heti Eb és vb-válogatóra, be tudta vállalni a kínai utat: - Edzőm, Hubik András révén kerültem be tavaly a sárkányhajó-csapatba, és a közelgő válogató verseny ellenére olyan edzésmunkát tudtam végezni, hogy belefér ez a kirándulás . Délelőttönként kenuban gyakoroltam, este jött a sárkányhajó. Most lesz ez a pár nap pihenő, de úgy alakítottuk a programot, hogy jövő hétre csúcsformába legyek. Megvallom őszintén, már egy kicsit izgulok, hiszen az ember nem minden nap jut el Kínába, főleg, hogy az összes költséget a rendezők állják. Azt tudjuk, hogy a világ minden részéről már negyvenöt hajó benevezett. A verseny Sanghajban, a Jangce folyón lesz, az ötszáz méteres távon mindenki egyszerre zúdul lefelé, egy futam alapján dől el a világfesztivál első helye. A parton pedig a hírek szerint tízezrek figyelik a versengést, hiszen mégiscsak Kína a sárkányhajó őshazája. Nagy élmény lesz, az biztos. Viszont előzetes esélylatolgatásba nehéz belemenni, tulajdonképpen fejest ugrunk a sötétbe, hiszen senki nem tudja, a filippin, a kanadai, vagy éppen az orosz hajó milyen erős lesz. Persze azon vagyunk, hogy minél előrébb végezzünk, de sajnos többen nem tudnak velünk tartani, akiknek a második válogató nagyon kiélezett lesz. Meg lehet érteni, hiszen ez mindenkinek csak másodállás .

Hajdu Gergő arról is beszélt, hogy a sárkányhajóban is technikaliag hasonló mozgást kell végezni, mint a hagyományos kenuban, igaz, az előbbiben ülnek az evezősök és kisebb a lapát tolla.

A magyar csapat pénteken indul útnak, szombaton este érkezik meg Kínába. A verseny hétfőn lesz, a küldöttség szerdán térvissza Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!