Sport

2011.06.25. 17:43

Ezüst az inline vb-n

A magyar válogatott továbbra is divízió I-es, miután a csehországi inline világbajnokságon az elithez való kerülést Nagy Britannia legjobbjai akadályozták meg.

Tóth Bence

A csehországi pardubicei görhoki vb-n a magyar válogatott kis híján megvalósította az álmot. A fehérvári Bálizs Bencével is felálló nemzeti együttes a fináléba kerülésért Ausztria ellen háromgólos hátrányból felállva fordította meg a mérkőzést. Az 5-4-es sikerből Orbán Attila gólpasszal vette ki a részét. A szombati, Nagy-Britannia elleni döntőben az egy nappal ezelőtti találkozóhoz hasonló forgatókönyv íródott: Pilcsikék a 15. perctől, az addig összeszedett háromgólos hátrány ledolgozására törekedtek. A rémálomszerű kezdést követően a magyar válogatott felállt és harcos játékkal mindent megtett az egalizálásért. A 3-2-re elveszített találkozó után Dobos Tamás szövetségi kapitány némileg elkeseredve ugyan, de mindenképpen örömtelinek nevezte az ezüstérem megszerzését. Jogosan, hiszen utoljára hazai környezetben 2006-ban Budapesten sikerült végezni a "B" csoport második helyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!