Sport

2011.06.15. 02:26

Ezer sárkányhajós

Fadd-Dombori - Tolna megyében rendezték meg a 9. Sárkányhajó Magyar Bajnokságot, amely három napig tartott. A Dragon Steel SE és a DVSC Sárkányszív szakosztály is indult.

Jankó Árpád

Ezen a viadalon egyúttal hasznos szakmai tapasztalatokat is szereztek, mivel nagy fába vágták a fejszéjüket: a Tampa Bay-i világbajnokságra is készülnek az open egységükkel. Mondhatjuk: a fiúk nagyon jó úton haladnak a felkészülésben. Az open egység időeredményei is figyelemre méltóak. Az egyesület mix csapata a kijevi Európa-bajnokságon kíván indulni. Most ők is nagyszerűen teljesítettek, könnyedén nyerték meg az összes számot.

Bár sokáig kérdéses volt a női csapat indulása, de végül a nyolc meglévő lány mellé sikerült még hölgyeket toborozni. A kis csapat nagy meglepetést okozva, megszorongatta a magyar bajnokot.

A Sárkányszív Szakosztály tagjai a premier vegyes kategória valamennyi távján (200, 500, 2000 m) ezüstérmet szereztek. A másik mix hajóegység az ötödik helyen végzett. A lányok a 200 méteres első időfutamot megnyerték, az összesített eredmény a harmadik helyhez volt elegendő. A premier női kategóriában a sárkányszíves lányok-asszonyok a 200 és az 500 méteres versenyszámban is bronzérmet szereztek. A DVSC Sárkányszív Szakosztály versenyzőinek ezúttal nem jutott aranyérem, de derekasan és eredményesen küzdöttek. Következik a B ligás magyar bajnokság Budapesten június 25-26-án. A szakosztály egyébként június 18-án a Vasasnapon bemutatót tart az érdeklődőknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!