Sport

2011.06.28. 02:29

A fiúk jeleskedtek

Dunaújváros - Az összesített pontversenyben az előkelő negyedik helyen végzett a Dunaferr SE úszószakosztálya, a hétvégén véget ért ob-n. Egyéni elsőségek és érmek - de a váltók is kitettek magukért.

nincs nev

- Tényleg nem nagyon hegyeztem ki magamat a debreceni viadalra, nem itt, hanem Kínában kell a csúcson lennem. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem akartam jól szerepelni. Az ötven gyors a korábbi versenyekhez képest nagyon jól ment - annak ellenére, hogy a rajtnál, mondhatni szokás szerint, összeszedtem fél testhossz hátrányt, de aztán sikerült fő riválisomat, Kozma Dominiket lehajráznom. De szoros volt. Száz méteren kicsit könnyebben összejött az aranyérem, de az utolsó napon bizony már fájdalmas volt az úszás. Azon viszont meglepődtem, hogy a kétszázas váltót kibírtam . Olyan időt értem el, mint korábban űrruhában . Ráadásul előtte mentem ötven gyorson, volt úgy tíz perc pihenőm. Pozitívan értékelem ezt a számot, s összességében az egész bajnokságot is. Annak pedig mindenki nagyon örült, hogy Szabó Attila végre dobogóra állhatott száz méter gyorson, eddig mindig lemaradt az éremről. Nagyon járt már neki ez az eredmény. Az szintén nem rossz teljesítmény, hogy az ifisták fő versenyük után itt is helytálltak, nem eresztettek le - mondta el lapunknak Takács Krisztián.

A dunaújvárosi sprinter az ob után egy komplett hétfő délelőttöt kapott pihenőre, tegnap délután már ismét tréningezett, hiszen három hét múlva kezdődik a világbajnokság. Krisztián ezt a hetet itthon tölti, jövő héten csatlakozik a válogatotthoz, majd az edzőtábor után még egy hetet hazai medencében gyakorol. A magyar küldöttség az akklimatizálódás miatt korábban, július 17-én elutazik Kínába. Takács már most megjegyezte: a kínaiak - mint mindenben - biztos előhúznak valamit a cilinderből, nem kell meglepődni, ha hazai környezetben jól szerepelnek majd.

Az úszók szakosztályvezetője, Bene Vera szerint nagyon jól szerepeltek az ob-n:

- Most néztem meg az összesítést, a Jövő SC, a Kőbánya és a BVSC után mi lettünk a negyedikek az egyesületi pontversenyben. Ez mindenképpen nagy fegyvertény, miképpen az is: mindhárom férfiváltónk dobogós lett, nem is tudom, volt-e már ilyenre példa. Én is kiemelném Szabó Attilát, aki ötvenes medencében, egyéniben végre érmet szerzett, oly sok negyedik és ötödik hely után. Öt ifjúsági korú úszónk vett részt az ob-n, akik újra fel tudták szívni magukat, a korosztályos, fő versenyük után is. Krisztián ötvenes, de főleg százas győzelme különösen értékes számunkra.

Bene Vera nem akarta elrontani a remek összképet, de azért megjegyezte: a lányok szereplése okozott némi csalódást. Ugyanis tőlük is vártak döntős helyeket, ezzel együtt pontszerzést, de ez nem jött össze.

- Most a fiúk tettek ki magukért, minden egyes pontot ők hoztak a klubnak - tette hozzá.

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!