Sport

2011.05.20. 02:27

Sportágválasztás

Dunaújváros - A Központi Sporttelepen ma és holnap reggel kilenc órától rendezik meg a II. Dunaújvárosi Nagy Sportágválasztót. A kétnapos eseményen huszonnégy sportággal ismerkedhetnek meg a gyerekek és természetesen a szülők.

Agárdy Csaba

- A programok pénteken és szombaton is reggel kilenc órakor kezdődnek, és délután öt óráig tartanak. A pénteki nap az előre bejelentkezett iskolás csoportoknak van fenntartva, de délután kettőtől mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a családoké, és a nagyközönségé - tudtuk meg az Euroshow Kft. marketing vezetőjétől, Vabják Kittitől, aki így folytatta.

- Bizonyára sokan hallottak már a Nagy Sportágválasztóról. Budapesten a hetedik alkalommal rendezték meg az idén. Az elmúlt néhány évben hatalmas sikert hozott a rendezvénysorozat, hiszen a budapesti sportágválasztó kétnapos rendezvényén, több mint nyolcvan féle sportot próbálhattak ki az érdeklődök. Ezért a szervezők úgy döntöttek, országos szinten is több helyen megrendezik az eseményt. Dunaújváros a tavalyi évben adott először otthont ennek a magas színvonalú sportnapnak, amelyen a közel ezer regisztrált látogató, huszonhét sportágat próbálhatott ki. Az összesített tapasztalatok azt mutatják, hogy Dunaújvárosban van igény ilyen típusú események megszervezésére.

A II. Dunaújvárosi Nagy Sportágválasztón huszonöt sportágat lehet díjmentesen kipróbálni, edzői felügyelet mellett, azonnali tájékoztatást kapva, hol és milyen feltételekkel lehet gyakorolni az adott mozgásformát. A rendezvényen lehetőség nyílik találkozásra élsportolókkal, olimpikonokkal, sőt, néhányukkal akár együtt is sportolhatnak a látogatók.

Az eseményt ma 9 órakor Dunaújváros polgármestere, Cserna Gábor, a rendezvény fővédnöke nyitja majd meg a jégcsarnokban.

A rendezvény célját a szervezők így fogalmazták meg.

A mai rohanó világban, különösen fontos a felnövekvő generáció számára, hogy már gyermekkorában megismerje a sport szépségeit, személyiségformáló erejét. Esélyt kell adni a gyerekeknek, hogy a mozgást válasszák az egészségtelen életmód helyett, és az egészséges felnőttkor alapját jelentő rendszeres munkát a céltalanság helyett.

A kipróbálható sportágak: aikido, atlétika, amerikaifutball, birkózás, breaktánc, búvárúszás, floorball, gumiasztal, hastánc, íjászat, jégkorong, kajak-kenu, kungfu, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, sárkányhajó, sporttánc, torna, úszás, utcai önvédelem, vitorlázórepülés, vízilabda.

Az eseményen készült képeink megtekinthetőek a képgalériánkban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!