Sport

2010.12.31. 03:28

Több lesz ez, mint egy vb

Veszprém - Hétfőtől már a januári világbajnokságra készül a magyar férfikézilabda-válogatott. Még nem dőlt el, hogy Fazekas Nándor, Nagy László és Perez Carlos ott lesz-e a vb-n.

Gallai Péter

Elvileg ekkor kell érkeznie a barcelonai Nagy Lászlónak is, aki korábban már többször is lemondta a szereplést. Most a szövetség emberei külön tárgyalnak Naggyal, aki különböző feltételeket - napidíj, biztosítás - szabott a szerződéshez. Elképzelhető, hogy rajta kívül a veszprémi Perez Carlos is vállalja a kerettagságot és a részvételt. A kapus, Fazekas Nándor pedig harmadik gyermeke születése miatt nincs a többiekkel, felmentést kapott a munka alól. A veszprémi játékos a szövetségi kapitánnyal később egyeztet arról, tudja-e vállalni a feladatokat.

A válogatott ma zártkapus mérkőzést játszik Bahreinnel, utána két nap pihenő következik. Január 4-én, szintén zárt kapuk mögött Algéria lesz az ellenfél Veszprémben, majd utána Lengyelországba utazik a társaság, ahol a házigazdák mellett a csehekkel és a szlovákokkal mérkőznek meg egy villámtornán.

A világbajnokság január 13-án kezdődik, a magyarok 14-én kezdik meg szereplésüket Norrköpingben. A válogatott nem könnyű csoportba került a vb-n, a mieink az olimpiai ezüstérmes Izlanddal, Norvégiával, Brazíliával, Japánnal és Ausztriával találkoznak. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahova viszik magukkal az egymás elleni eredményeiket is.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!