Sport

2010.12.17. 03:27

Megrendeznék a négyes döntőt

Dunaújváros - A junior férfiröplabda Extraliga alapszakaszában az élen végzett a Dunaferr Sportegyesület csapata. A fiatalok csupán egyetlen vereséget szenvedtek.

Gróf András


- A nyáron távozott az egyesülettől Baróti Árpád, ami nagy érvágás volt, hiszen ő meghatározó játékosa volt a csapatnak. Sikerült azonban leigazolni Réfi Bencét és Blázsovics Pétert Sümegről, illetve a csapathoz került a dunaújvárosi Gebhardt Áron és Nagy Levente. Az alapszakaszban a felnőtt csapattal párhuzamos volt a sorsolásunk. Egyedül Kecskeméten kaptunk ki 3:2-re, a többi mérkőzést könnyedén nyertük. Ez természetesen nem a véletlen műve, hiszen a keret tagjai heti tíz edzésen vettek részt. Elsősorban az alaptechnika csiszolása szerepelt a programban, de rengeteg mezőnyelemet is gyakoroltunk. Ennek köszönhető, hogy jó labdameneteket játszottunk, amiből általában győztesen kerültünk ki. Kecskeméten például volt olyan szett, amit 39-37-re nyertünk meg. A játékosok egész szezonban partnerek voltak a munkában. Keményen, becsülettel végezték a feladatokat. Bízom benne, hogy ez a jövőben sem változik meg. Az együttes meghatározói a felnőtt csapatban is szerepet kapó játékosok voltak: Dávid Csanád, Szűcs Ákos, Johansson Jan, Pápai Péter, Szabó Balázs, Tóth Bence és Földes Mózes végig jó teljeseítményt nyújtott. Az alapszakaszt követően kettéválik a felnőtt és a junior csapat útja. A helyezések alapján négy csoportba sorolják a mezőnyt, amelyek nyertesei kerülnek a négyes döntőbe, ahová mindenképpen szeretnénk bekerülni. Ezt követően megpályázzuk a finálé megrendezését is. Legnagyobb ellenfeleink a Kaposvár, a Kecskemét, a Kazincbarcika és a Szeged lehet. Az első-második hellyel tulajdonképpen már elégedett lennék, hiszen a döntő összecsapáson már csak nüanszok döntenek a végső sikerről.

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!