Sport

2010.12.14. 03:29

Kitartás és reménykedés

Dunaújváros - Szombaton Orosházán kapott ki a Dunaferr SE férfikézilabda-csapata, egy fordulóval az idei szezon végeztével egyre többen kezdik félteni az együttest - a kieséstől.

Gallai Péter

- A szombati vereség után borúlátó vagyok, szerintem Orosházán eldőlt, hogy a legjobb nyolc közé jutás már csak hatalmas szerencsével érhető el. Ehhez a többiek körbeverése, valamint a mi bravúrjaink is kellenének. Mondjuk nyerni kellene Balatonfüreden, a PLER otthonában, vagy Mezőkövesden. Igaz, megemlítettük szezon elején a nyolc közé jutást, de nem ez volt a cél, hanem a biztos bentmaradás, ami nem lesz egyszerű feladat. A körülményeink, nehéz anyagi helyzetünk ismert, de szegény embert még az ág is húzza alapon, több játékosunk is komoly sérülést szenvedett, akikre nem is számíthatunk. Viszont lehet, több türelem kell a fiatal játékosokhoz, mint gondoltam volna. A fejlődés bennük van, és tesznek is érte, de a szakosztály körüli gondok is ott lehetnek a fejekben. Több meccset veszítettünk el egy góllal a végjátékban, tehát olyan nagy differenciánk nincsen ezekkel a csapatokkal szemben. Viszont ennyi eset után annak valami oka lehet, hogy ezekből mindig vesztesen jöttünk ki. Azon dolgozik keményen a szakmai stáb és persze a fiúk is, hogy ezen javítsunk. Mi, a vezetőség pedig azon, hogy életben maradjon a csapat. Nem kertelek: jelen pillanatban nehéz a helyzetünk.

 

 

- Mindent megteszünk azért, hogy igenis legyen férfikézilabda Dunaújvárosban, de vannak határok, amiket mi sem tudunk átlépni. Viszont a srácokat dicséret illeti, mert korrektek és kitartanak, pozítiv a hozzáállásuk. Várjuk az önkormányzat által megítélt, általunk nagyon köszönt támogatás második felét is, aminek roppant fontos szerepe lenne az életben maradásunkhoz.

Sajnos a mai gazdasági helyzetben nem kopogtat a szponzorok sokasága a klubház ajtaján. Pedig az ügyvezető szerint fontos, hogy legyen jövőképe a férfi szakágnak, ami értéket képvisel ebben a városban. (Elég arra gondolni, hogy a közelgő világbajnokságon szereplő magyar válogatott nem kevés tagja Dunaújvárosban nevelkedett, lett ismert játékos - a szerk.)

- Nem tudom kihez forduljak még segítségért, de nekünk az is nagy támogatás lenne, ha több ember járna ki a mérkőzéseinkre. Ezek a fiatalok megérdemlik, hogy legalább így támogassák őket minél többen - zárta gondolatait az ügyvezető.

Csapó Tamás szakosztályelnöknél rákérdeztünk arra, mi a helyzet a szezon elején hírbe hozott új főtámogatóval. Ő erre annyit válaszolt, hogy kapcsolatban van hazai képviselőjükkel, de egyelőre semmilyen fejlemény nincsen, se negatív, se pozitív irányban.

A csapat egyébként a héten játssza utolsó bajnoki mérkőzését 2010-ben, december 17-én 18 órától a Pick Szegedet fogadja a Dunaferr.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!