Sport

2010.10.11. 02:26

Egységes volt a csapat

Dunaújváros-Budapest - A magyar labdarúgó-válogatott péntek este 8-0-ás győzelmet aratott San Marino ellen Európa-bajnoki selejtezőn. A magyar csapat nagyon rég volt ennyire eredményes. Kedden a finnek következnek.

nincs nev

- Az előkészület első napján, az első órában leültem a játékosokkal, és elbeszélgettünk. Arra utaltam, hogy csak tizenkét napos volt az együttlétünk, ez pedig nem elég arra, hogy alaposan megismerjük egymást. Kértem őket, ne legyenek kétségeik, és legyünk egymással szemben nyitottak. Egymás megismerése után kovácsolódjunk egységbe, mert a közösség a fontos. Úgy éreztem akkor, hogy legalább két lépcsőt léptünk előre. Ez az egység meg is látszott a csapat játékán. De már a mérkőzés előtt az öltözőben tiszta szemű fiatal embereket láttam, akik egymást biztatták. Mérkőzést váró hangulat volt. És amit a mérkőzésen láttunk, az minden előzetes feltételezésünket überelte.

Egervári Sándor természetesen, ha nem is kiadva a kártyáit, de foglalkozott a keddi Finnország elleni találkozóval is. Erről a következőt nyilatkozta:

-Egészen más mérkőzés lesz, egy komoly ellenféllel. Csak emlékeztetőül: a finnek úgy kaptak ki 2-1-re a hollandoktól, hogy akár ők is nyerhettek volna. Más lesz a forgatókönyvünk. Kétségtelen, hogy a hatékony védekezésünk érdekében más szerkezetben, összeállításban játszunk. Ez a terv már megvan a fejemben, de hadd legyen még az én titkom. Szeretnénk többször is ráerőltetni a hazaiakra az akaratunkat. Az viszont nem titok: az esélyesebb hazaiak otthonában kellemes meglepetést akarunk szerezni - fejezte be Egervári mester. A pályafutása során negyedszer válogatott, mesterhármast jegyző Szalai Ádám a pénteki lefújás után úgy fogalmazott, egész életében emlékezni fog erre a találkozóra, a nagy különbségű siker pedig az egész gárdának jót tett. - Nem az én tisztem eldönteni, hogy kezdő leszek-e a finnek ellen, ez a kapitány dolga - jelentette ki a német FSV Mainz légiósa. - Nem szabad túlbecsülni ezt a győzelmet, Finnországban egy sokkal felkészültebb együttes vár ránk. A mérkőzés utolsó percében, tizenegyesből eredményes Gera elmondta, örült a tízezres közönségnek, valamint Rudolf és Szalai góljainak. - Ádám hasonlóan kezdte, mint én, sőt, megelőzött, mert én a hatodik válogatott találkozómon lőttem hármat San Marinónak, neki ez hamarabb összejött - mondta az angol Fulham magyarja. - Nagyon erős, jó felépítésű, gyors csatár, remélem, rengeteg gólt szerez még a nemzeti csapatban. A csereként beállt Vadócz Krisztián elárulta, természetesen minél előbb szerettek volna betalálni a rivális kapujába, s a 10. percben, Rudolf gólja után megnyugodott a csapat. - Az elején picit meglepett minket, hogy egy szöglet után eljutottak a kapunkig, de azután sikerült átvennünk a kezdeményezést, és az első gól után már minden úgy alakult, ahogyan elterveztük - mondta a spanyol Osasuna középpályása.

Folytatás kedden 17.30 órakor Finnországban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!