Sport

2010.09.27. 02:28

Győzelem a bajnoki nyitányon

Dunaújváros - A 2010/2011. évi férfiröplabda Extraliga szombati első fordulójában győzelemmel mutatkozott be hazai pályán a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

Dunaferr: Tóth A., Bokor E., Szabó B., Tomanóczy, Hatvany A., Lukács, Pápai (liberó). Csere: Szűcs, Johansson, Nagy M., Kőrösi Ö., Dávid. Vezetőedző: Ruffing Péter.

 

Az összecsapás elején nyitásfogadási problémák miatt két-három ponttal elhúztak a vendégek, amit egészen a második technikai szünetig tartottak is. Ezután azonban javultak a dunaújvárosiak nyitásai, és a blokk is eredményesebben működött. Ezeknek köszönhetően sikerült fordítani, és megnyerni a játszmát, bár taktikai fegyelmezetlenségek miatt ekkor is döcögött a játék. A második szettben végig vezetve nyert a Dunaferr, ami után a hazaiak azt hitték, már zsebben a mérkőzés. Ennek az lett a következménye, hogy a MAFC szépíteni tudott. Igaz, ehhez semmi extrát nem kellett produkálnia, hiszen rendre a hazaiak hibáiból érték el pontjaikat. A negyedik játékrészben fej fej mellett haladtak a csapatok. A hajrában azonban Tomanóczy és Bokor E. ponterős játékának köszönhetően sikerült nyernie a Dunaferrnek.

Ruffing Péter: - Lényegesen többet vártam a csapattól az idénynyitón. Meg sem közelítettük a Hírös Kupán két hete nyújtott teljesítményünket. A fővárosiak tartalékos kerettel érkeztek, így néhányan azt hitték, nem kell odatenni magukat ezen a mérkőzésen. Csupán Tomanóczy Tibor és Bokor Elek nyújtott megfelelőt, a többiek gyengén játszottak. A folytatásban sokkal többet várok a csapattól, főleg a taktikai fegyelem terén, de a nyitásfogadásban is feltétlen javulnunk kell.

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!