Sport

2010.09.17. 02:29

Fő cél az olimpia

Dunaújváros - A DF-DVCSH női vízilabda csapatának kapusa Kasó Orsolya számára rendkívül mozgalmas volt az idei nyár, hiszen a magyar válogatottal több világversenyen is részt vett, amelyeken sikerült bevédenie magát a csapatba .

Gróf András

- Mivel mellúszó voltam, így a jó lábtempó miatt állítottak a kapuba, amit nem bántam meg. Sokáig csak a második számú kapus voltam az újvárosi csapatban, csak 2009-ben Sós Ildikó távozása után lett az enyém az egyes sapka. Rögtön az első évben sikerült bajnokságot nyerni, ami jó ajánlólevél volt a válogatott keretbe történő meghívóhoz.

- A Világliga san-diegói döntője jelentette az első jelentősebb nemzetközi megmérettetést...

- Ezen a tornán sikerült olyan produkciót nyújtani, amivel véglegesen meggyőztem a szövetségi kapitányt arról, hogy helyem van az Európa-bajnokságra készülő keretben.

- Az Eb előtt azonban következett egy váratlan feladatt...

- Visszalépések miatt indulhattunk az új-zélandi Világkupán. Nem a legszerencsésebb időszakban jött ez a felkérés, de a szakvezetés úgy ítélte meg, hogy a világbajnokságra történő kvalifikáció lehetősége miatt indulni kell ezen a viadalon. Nagy küzdelemben sikerült is megszereznünk az indulás jogát a kínai világversenyre.

- Ezeken az egzotikus helyeken jutott idő kirándulsára?

- A meccsek között nem sok időnk volt. Szinte csak az uszoda és szálloda között ingáztunk. Kaliforniában egyszer tudtunk szétnézni a tengerparton, míg Új-Zélandon egy kisvárosban voltunk, ahol csak a mérkőzésekre koncentráltunk.

- A Világkupáról történő hazaérkezést követően, szinte azonnal utaztak a zágrábi Európa-bajnokságra, ahol remekül sikerült a nyitány...

- Az első csoportmérkőzésen le tudtuk győzni a hollandokat. Talán ez volt eddigi pályafutásom legjobb meccse. Akkor úgy éreztük, nem győzhet le minket senki. A spanyolok elleni következő találkozó azonban nem úgy alakult, ahogy terveztük. A csapat gyengén védekezett, aminek következtében nekem is gyengébben ment a védés, így le is cseréltek. A németek elleni döntetlennel zárult utolsó csoportmeccsen végig a kispadon ültem, sőt az oroszok elleni találkozón sem védtem. Az ötödik helyért ismét Spanyolországgal csaptunk össze, ahol újra kezdő voltam. Szerencsére ezen a meccsen is jól ment a védés, és sikerült legyőzni ellenfelünket.

- Az Eb előtt a legjobb négy közé várták a csapatot. Miért nem sikerült megfelelni ennek az elvárásnak?

- A nyáron sokat játszottunk együtt, de végig hullámzó volt a teljesítményünk. A többi válogatotthoz képest összességében azonban kevés időt töltünk együtt egy évben. Talán mentálisan és fizikálisa is elfáradtunk a végére.

- Egy-egy világversenyen nyújtott jó teljesítményt követően megjelennek a külföldi menedzserek...

- Engem még nem találtak meg. Jelenleg a két hét szünetemet élvezem, de nem sokára kezdődik a hazai szezon, ahol bajnoki cím és kupagyőzelem a cél. Örülök annak, hogy a válogatottnál hosszú távon számolnak velem, de ehhez a klubcsapatban is jól kell teljesíteni. A nemzeti csapattal a következő nagy célunk, hogy jövőre a Kínában megrendezendő világbajnokságon kivívjuk az olimpiai részvétel lehetőségét.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!