Sport

2010.06.30. 02:29

Két hét és kezdés

Dunaújváros - A kézilabda frontján zajlik az élet. A férficsapat esetében ismétlődik a történelem, azaz most jutott el abba a helyzetbe, amelyben egy évvel ezelőtt a nők kínlódtak.

Jankó Árpád

- Annak viszont nagyon örültünk, hogy a város támogatott bennünket tizenegymillió ötszázezer forinttal. Ebből azt látjuk, hogy szeretnének segíteni a sporton, nem érzéketlenek a sorsunk iránt. Ezért csak köszönet jár a döntéshozóknak.

- Mire költik majd ezt az összeget?

- Nagyon sok helye lenne. A bajnoki indulás mindig sokba kerül. A nevezési díjak befizetése, mezek vásárlása, mivel fiatal játékosokat igazoltunk, náluk fennáll a nevelési költség kifizetése. Edzőtábor a gyerekeknek, előkészületi mérkőzések, a Kulcsár Anita Emléktorna megszervezése - augusztus 27-28-án lesz - amelyet tavaly kénytelenek voltunk elhagyni. Tehát van helye a pénznek. Egyébként a Kulcsár Emléktornára a Győr, Zácsik csapata a Ljubljana, Kindl Gabi együttese, a Podgorica jön hozzánk. Visszatérve a gazdálkodásunkra: nem vállaltunk túl sokat, de azt tartozás nélkül teljesítettük. Abban bízom, hogy ha a törvény megengedi majd, hogy a sportot támogatók az összeget leírhatják az adójukból, akkor jóval több támogatást kapnak majd a csapatok. Addig ki kell húznunk! Én még mindig a Dunaújváros a Sportváros elnevezésben reménykedem. Ahogy az régen volt. Ami pedig a támogatásra kijelölt, ötcsapatos városi sportkoncepciót, egy városi egyesületet illeti, az is sokat segítene, mert ezen belül az anyagi juttatásokat el lehetne osztani.

- Eddig három fiatalt: Vígh Vivien kapust, Takács Lilit és Gera Szimonettát igazolták le. Várható-e még újabb érkező?

- Nem valószínű. Úgy látom, sokan még a bizonytalan nagyobb összeget választják a biztos kisebb pénz helyett. Az idősebb játékosaink az új bajnoki évben is játszanak, és számunkra az a komoly erősítés, hogy a csapat egyben maradt. Nincs távozó, már mindenkivel megállapodtunk. Ami a jövőt illeti, természetesen nagy gonddal kell majd szervezni az utánpótlás-nevelést. Ebben a férfiszakosztályban végzett munka lehet számunkra a minta. Ők igen komoly utánpótlással rendelkeznek, ezért lehetnek optimisták a jövőt illetően. Örömmel mondhatom, hogy a megyeiben bajnok ifjúsági csapatunkat indítani fogjuk az NB II-ben. Így tehát azt első gárda mögött az ificsapatunk indul a másodosztályban, a serdülők pedig az NB II-es ifjúsági bajnokságban. Vagyis mindkét fiatal együttesünk két fronton is szerepel majd. Ez pedig a lányok szakmai fejlődését nagyban segítheti.

- Ahogy befejeződött a bajnokság, szabadság helyett máris az új vezetőedző, Kiss Szilárd dirigálta a felnőtt csapatot. Két hétig foglalkozott a kerettel...

- Ez óriási ötlet volt. Kiss Szilárd és a játékosok megismertték egymást. Egyik fél sem ismeretlenül folytatja majd a felkészülést. A mester is könnyebben tudja majd tervezni a következő bajnokságot, mert tapasztalatokat szerzett. Azonnal nagy lendülettel, ambícióval, bizonyítási vággyal vetette bele magát a munkába. Ám feltétlenül szólnom kell a távozó edzőről, Rapatyi Tamásról, aki a lehető legnehezebb helyzetben is kitartott mellettünk, és sikeresen dolgozott a csapattal. Ezt nagyon köszönjük neki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!