Sport

2010.06.10. 02:29

Csak egy jobb van

Dunaújváros - A PLER gárdája épülő Csanádi gimnázium mögött, a második helyen végzett a Rudas V. korcsoportos fiú kézilabdacsapata a múlt hétvégén megrendezett országos döntőben.

Gallai Péter

A selejtezőben elsöprő lendülettel nyitottak a dunaújvárosiak: 51-23-ra verték a dunaharaszti gárdáját, majd a szegediek sem tudták megállítani Pulayékat, a Tisza-partiak 36-21-re kaptak ki. Az utolsó csoportmérkőzésen a veszprémi Jendrassik-Venesz iskolát felülmúlták a fiúk, a bakonyiakat 32-25-re intézték el.

Így következhetett az elődöntő. A másik ágról a Veszprémi Ipari Szakközépiskola várt a Rosta-legényekre. Itt már alaposan meg kellett küzdenie az előző mérkőzéseket már a lábaikban érző rudasosoknak, de nagy csatában, 27-26-ra nyerve a meccset, a fináléba kerültek.

Itt az a Csanádi Árpád iskola várt a mieinkre, amelynek együttese az utánpótlásban jeleskedő PLER fiataljaira épült. Persze a Dunaferr SE korosztályos alakulatai sem maradtak el eredményességben a PLER-től - az ország két legerősebb bázisának képviselő csaptak össze Hódmezővásárhelyen.

Az első félidőben négygólos előnyre tettek szert a dunaújvárosiak, ami a magabiztos és fegyelmezett kézilabdának volt köszönhető. A második játékrészben azonban fordítani tudott a Csanádi: a végén három góllal, 30-27-re nyerve a finálét, ők vihették haza az aranyérmeket és a kupát is.

- Ettől a csipet-csapattól ez maximális, tökéletes eredmény, hiszen kevesen voltunk. A költségcsökkentés jegyében eleve tizennégy ember helyett csak tizenkettőt nevezhetett minden csapat. Mi tizenegyen, egy kapussal indultunk a döntőre, sérülés és piros lap miatt még ennél is kevesebben maradtunk a folytatásra. Két és fél nap alatt öt mérkőzést játszott végig csere nélkül hét ember, ami mondanom sem kell, mennyire megterhelő. A fiúk csak dicséretet érdemelnek, büszke vagyok rájuk - fogalmazott Rosta Miklós, aki a bajnoki szezonban minden csapatával dobogóra állhatott a különböző bajnokságokban, az NB I-es serdülő pontvadászatot például az első helyen zárták.

Nagyné Antal Mária szerint a benevezett hatvanhét együttesből a másodiknak lenni felér egy győzelemmel.

A döntő végeredménye1. Budapest, Csanádi, 2. Dunaújváros, Rudas, 3. Veszprém I., Ipari Szakközépiskola, 4. Szeged, 5. Orosháza, 6. Veszprém II., 7. Mezőkövesd, 8. Dunaharaszti. A torna gólkirálya a rudasos Pulay Gábor lett negyvenöt találattal, a csapat legjobbja Gál Kristóf volt.

Címkék#kézilabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!