Sport

2010.06.16. 02:28

Bajnokságot nyert a DASE

Dunaújváros - Befejeződött az asztalitenisz-csapatbajnokság. Az utolsó fordulóban a DASE I a Polgárdi együttesét fogadta. A tét igen nagy volt: a másodosztályba kerülés - mármint a dunaújvárosiak számára.

Jankó Árpád

A második csapat a Szondi tartalékgárdájához utazott. Ennek is komoly jelentősége volt, hiszen ha a DASE fakója nyer, megszerzi az ötödik vagy a hatodik helyet. Nos, ez meg is történt. Nagyszerűen pingpongoztak, és 14-4-re győztek. Az ötödik hely ugyan nem, de a hatodik sikerült!

De térjünk vissza a pengések eredményéhez. A DASE I győzelme után már csak a híreket várták a pingpongozók, hogy milyen eredményt ért el a Herend a Csákvár otthonában. Amennyiben a csákváriak nyernek, bajnokok, és a DASE kerül a második helyre, a Herend pedig a harmadikra. És nem így történt! A Herend gárdája rácáfolt a találgatásokra. Hiába vezetett a hazai csapat 7-6-ra, onnantól a porcelánosok öt mérkőzést nyertek zsinórban, és győztek. Így a bajnok a DASE I lett, a második Herend mögött pedig a Csákvár végzett. A Szabadbattyán és a Kodolányi után pedig következett a DASE II. A dunaújvárosi első csapat tehát bejutott az NB II-be!

A megyei felnőtt csapatbajnokságban is befejeződtek a küzdelmek. A bajnokságot a Fejérvíz nyerte, második lett a Szár, harmadik pedig a DASE III gárádája. Őket negyedikként a Kisapostag együttese követi.

DASE I - Polgárdi 17-1

Győzött: Ambrus G. 4, Furka A. 4, Varga R. 4, Mizsei M. 3, a Varga-Mizsei és az Ambrus-Furka pár 1-1.

H. Szondi II - DASE II 4-14Győzött: Kurali B. 4, Bodó L. 3, id. Ármos J. 3, Keszi Zs. 2, a Kurali-Keszi és a Bodó-Id. Ármos pár 1-1.

Török József, a DASE szakmai vezetője boldogan értékelte a másodosztályba jutást: - Bíztam a sikerben, pedig a sorsunk már nem a saját kezünkben volt. Éves teljesítményünk alapján megérdemeltük a feljutást, de tudjuk, az NB II-ben több kell. Igazolni most sem tudunk, tehát csakis a saját utánpótlásunkra támaszkodhatunk. A fiatalok, Keszi Zsombor, ifj. Ármos József, Váczi Norbert, Mizsei Máté fejlődésükkel, egyre rutinosabb játékukkal komoly erősítést jelentenek. Várhatóan az NB II Nyugati csoportjában folytatjuk a bajnoki sorozatot, amelyben erős csapatok versengnek. Mindenképpen meg akarunk kapaszkodni a másodosztályban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!