Sport

2010.03.29. 02:29

Jégre mentek a drukkerek

Dunaújváros - Véget ért a DAB.Docler jégkorongozóinak idei szezonja. Aranyérmekkel és kupával búcsúztatták a szurkolók a remekül teljesítő kedvenceket...

Boda Bence

A meccs előtt megkezdődtek azonban Dunaújvárosban az előkészületek egy nagy meglepetésre: a bajnokavatásra. A törzsszurkolók a csarnokba óvakodtak, majd az ülőszektorban sötétségben és síri csendben várták a Bikákat, akiknek busza kis időn belül meg is érkezett a csütörtöki éjszakába.

Ekkor már a Gyertek ki, gyertek ki... rigmust kiabálta a száznál is több torok. A meglepett korongozók csak ámultak, mivel a csapat nem számított arra, hogy közel kétszáz ember fogadja majd őket az elvesztett finálé után. A csarnokba belépő a szurkolók átadták a Nekünk ti vagytok a bajnokok! feliratú kupát Szilassy Zoltán csapatkapitánynak, majd egyesével a kezdőkörbe szólították a játékosokat, az edzőt, J.P. MacCallumot, Azari Zsoltot, a csapat ügyvezetőjét, Erdősi Feri bácsit, a szertárost, Kis Attilát, a csapat technikai vezetőjét, Tímár Alexet, a csapat gyúróját - egyszóval minden csapat körül dolgozót. Mindenki megkapta a saját, a már említett felirattal ellátott aranyérmét - mindehhez a kíséretet újra csak a szurkolók biztosították: dübörgött a tapsvihar, és szólt az Újváros , valamint az Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok is.

Ezután készült egy szurkolókkal közös csapatfénykép, majd eldurrant néhány pezsgősüveg is. Azari Zsolt ígéretét beváltva mindenkit vendégül láttak a csarnok VIP-bejárójánál felállított sörsátorban - ingyen csúszott a sör, bor és a pálinka, sokak örömére.

Együtt ünnepelték tehát, remek hangulatban az elért sikereket a dunaújvárosi hokidrukkerek, és az Acélbikák tagjai. A jövő szezonra tekintve csak annyit remélhetünk: legalább ugyanilyen sikeres lesz.

Azonban addig is van hol szurkolni a hokifanoknak: április 17-én ugyanis kezdődik a ljubljanai Divízió I-es világbajnokság, ahol a magyar csapat újra csodát tehet... Mostantól tehát: Hajrá, magyarok!

Képgaléria: itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!