Sport

2010.02.26. 03:28

Varjú gyenge napja

Dunaújváros - A sportszerű mérkőzés ellenére csak úgy szórta a kiállításokat a játékvezető az FTC - DAB jégkorong-meccsen. A találkozót szerdán lapzártánk után az Acélbikák nyerték 3-1-re.

Agárdy Csaba

FTC Corner MoneyGram - DAB.Docler 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)

Pesterzsébet, 300 néző. Vezette: Varjú, Németh M., Nagy A.

FTC: Budai - Kauttonen (1), Székely-Mádai L., Hegyi II Á., Feil, McLaughlin 1, Flinta, Hucko, Marosi, Hoffmann, Schellin, Holló, Rencz, Rosztocsil, Nagy L., Rajz, Gergely Zs., Fekete Sz. Edző: Szergej Oreskin.

DAB: Sevela - Pozsgai, Hegyi I Á., Korol 1, MacSweyn (1), Magosi, Kiss D., Vargyas, Azari, Galanisz, Kiss Á., Lencsés (1), Orbán, Virág T. (1), Borsos 1, Szilassy, Tőkési, Jonkl, Mestyán 1, Papp V. Edző: J. P. MacCallum.

Kiállítások: 16 perc10 perc fegyelmi (Flinta), illetve 33 perc10 perc fegyelmi (Galanisz)végleges fegyelmi (Magosi).

A fenti számadat összesítve huszonhat, illetve hatvanhárom percet jelent. Mi lehetett az oka annak, hogy egy sportszerűnek mondott találkozón ilyen bőszen osztotta a kiállításokat Varjú Árpád játékvezető? A kérdésre az érintettek - a két csapat vezetői, edzői - egyöntetűen azt felelték, Varjú nagyon gyengén bíráskodott. Azt, hogy a vezetők nem a játékosokat akarták felmenteni, a mérkőzés jegyzőkönyve is bizonyítja. Eszerint Galanisz, a dunaújvárosiak csatára 34 perc 53 másodpercnél két, azaz két darab kétperces kiállítást kapott magasbottal való játékért, majd újabb két percet durva játékért, és ha ez nem lenne elég, akkor még tíz perc fegyelmit is kiosztott neki Varjú. No, ez talán mindent elmond a játékvezetésről, és ezzel talán nem is érdemes többet foglalkozni. Viszont azzal annál inkább, hogy a DAB sorozatban a hatodik győzelmét aratta, és hat pont előnnyel vezeti a táblázatot A DAB ma ismét pályára lép. Az UTE elleni mérkőzésük 18 órakor kezdődik a jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!