Sport

2010.01.21. 03:29

Mindenkit le kell győzni!

Dunaújváros - Újabb döntőre készül a DAB.Docler jégkorongcsapata. A dunaújvárosiak ezúttal a MOL Liga első helyéért indulnak harcba. A Final Fourt szombaton és vasárnap Dunaújvárosban rendezik meg.

Agárdy Csaba

A DAB edzője, J. P. MacCallum a Magyar Kupa után a MOL Ligát is meg akarja nyerni. A trénerrel az alapszakasz tapasztalatait összegeztük.

- Az alapszakaszt hatalmas fölénnyel, huszonhárom ponttal nyerte a csapata, sőt, a Magyar Kupában is elsők lettek. Gondolom ez elégedettséggel tölti el?

- Természetesen nincs okom panaszra, de semmit sem jelent az eddigi teljesítményünk, a döntőben kell nyernünk.

- Egy évvel ezelőtt egy ponton múlt, hogy a csapat bekerüljön a MOL Liga elődöntőjébe. Az idén ez könnyedén sikerült. Miben fejlődött az együttes, aminek köszönhetően elsőként zárta az alapszakaszt?

- Minden magyar játékosunk minden téren előrébb lépett, s ez örömteli. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az idén nagyon jó légiósokat sikerült szerződtetni, akik kulcsemberei a csapatnak.

- Mi az, amiben előre kellene lépni, hogy még eredményesebb legyen a gárda?

- Fiatal a társaság, így van hova fejlődni. Erőben és gyorsaságban kellene a legtöbbet előrelépni. Egy közös alapozáson vagyunk túl, csak a játékosokon múlik az, hogy továbbfejlődjenek.

- Egyénileg kikkel volt a leginkább elégedett?

- A kapus Peter Sevela nyújtotta a legjobb teljesítményt. De nem panaszkodhatok a Kiss Ákos, Galanisz Nikandrosz, ifjabb Azari Zsolt és a Magosi Bálint, Kevin Thomas Korol, Kurt MacSweyn csatársorok játékára sem. Gólerősek, kreatívak.

- A szurkolók jó része már tavaly is a válogatottba követelt néhány dunaújvárosi fiatalt. Az idén még hangosabbak ezek a megnyilatkozások. Ön kiket javasolna nyugodt szívvel Ted Sator szövetségi kapitánynak?

- Bízom abban, hogy két-három játékosunk ott lesz a ljubljanai divízió I-es világbajnokságon. Február közepén rendezik Litvániában a Challenge Cup újabb fordulóját. Erre edzőtáborban készül majd a válogatott. A felkészülésen helye lenne Hegyi Ádámnak, Pozsgai Tamásnak, Erdélyi Péternek, Magosinak, Azarinak, Kiss Ákosnak és Galanisznak is. Elképzelhető, hogy Galanisznak a sérülése miatt ki kell hagynia az edzőtábort, de a többiek ott bebizonyíthatják, hogy helyük van a legjobbak között. Az ottani teljesítményük többet számít majd, mint a MOL Ligában mutatott játék.

- A szurkolók és a szakemberek is a DAB-ot tartják a MOL Liga első számú esélyesének. Csalódott lenne, ha nem nyernének?

- Nagyon. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mi vagyunk a legjobbak. A MOL Liga kiírása szerintem nem jó, az egész éves teljesítményünk odaveszhet egy mérkőzésen. Egyetlen vereségünk volt, még az első fordulóban a Csíkszereda otthonában, emellett Miskolcon kaptunk ki döntetlen után hosszabbításban. A tavalyi rájátszásos rendszer sokkal igazságosabb volt. De ha már a négyes döntő mellett voksolt a szövetség, akkor legalább körmérkőzést rendezhetnének, az is jobb lenne, mint a mostani kiírás. Ám most már nem foglalkozunk ezzel, le kell győznünk mindenkit, aki az utunkba kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!