Sport

2009.10.09. 02:28

Röplabda: Esélyes hazaiak

Dunaújváros - Két idegenbeli győzelem után a hazai közönségnek is bemutatkozik szombaton 17 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban a Dunaferr SE férfi röplabdacsapata.

Gróf András

Az újvárosiak vezetőedzője Ruffing Péter optimistán várja a hazai bemutatkozást, de óva inti csapatát a túlzott önbizalomtól.

- Három egykori dunaújvárosi röplabdás szerepel az ellenfélben. A nyáron átigazolt Csépke Gáboron és Kovács Sándoron kívül Kecskeméti Péter is játszott a Dunaferrben, tehát ez az összecsapás is bizonyos szempontból presztizscsata lesz. Biztos, meg akarják majd egykori klubjuknak mutatni, hogy mire képesek. A mieink pedig azt szeretnék bizonyítani, hogy nélkülük is megállják a helyüket. A Szolnok hasonló játéerőt képvisel, mint az általunk az előző két fordulóban legyőzött Szeged és Veszprém. A szolnokiak otthon csak 3:2-re tudták megverni azt a Szegedet, akit mi hazai pályáján győztünk le 3:1-re. Tehát, az eredményeket tekintve mi vagyunk az esélyesebbek, de sokat számít majd a pillanatnyi forma az adott szituációban. Mindkét csapat alakulóban van, talán az eredmények ismeretében mi egy kicsit előrébb járunk. Fiatal a csapatunk, mindenkiben van egy kis drukk, a győzelmi kényszer lelki terhet is jelent. Az eddigi két győzelem önbizalmat adhat, de vigyázni kell, ne csapjon át nagyképűségbe. Kidolgoztunk egy taktikát, amelynek alapja az agresszív nyitás, és támadójáték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!