Sport

2009.10.07. 02:29

Közel száz érem

Dunaújváros - A hagyományokhoz hűen az Ifjúsági és Sportiroda szervezésében tegnap délután köszöntötték azokat a diákokat, akik a 2008/2009-es tanévben érmet szereztek a diákolimpián.

Gallai Péter

Ezt követően az Ifjúsági és Sportiroda vezetője Szemenyi István szólt az elmúlt évről, és a jővőbeni elképzelésekről. Elmondta, az iroda szerteágazó tevékenysége között kiemelt, és örömmel vállalt feladat a diáksport támogatása. A bizottság éves költségvetésének elkészítésekor ez az első rublika. Nem a legnagyobb, de a legfontosabb tétel, hiszen szakemberek ezrei vallják, hogy a sportnál komplexebb prevenciós és fejlesztő tevékenység nem létezik. Ha ez sikerrel is párosul, akkor hihetetlen örömforrássá válik, nem csak a győztesek, hanem a tágabb környezet számára is. Hét-hét általános, illetve középiskola teljesítménye bizonyítja, hogy minden intézmény tud a profiljába, pedagógiai programjába illeszkedő sportágat találni és gondozni. Mindez közel tízmillió forintos önkormányzati támogatással valósult meg. Elképzelése szerint településünk egy-két év múlva a Sportoló fiatalok városa lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!