Sport

2009.06.17. 02:28

Nem ijedtek meg a feladattól

Eger - A hétvégén rendezték meg az ifjúsági korú úszók országos bajnokságát, amelyen a Dunaferr SE küldöttsége is képviseltette magát - nem is rosszul.

Gallai Péter

Különösen annak fényében, hogy a Kovács József és Berzlánovits Éva tanítványaiból álló dunaferres csapat nagyrészt serdülő korú úszókból állt. Kovács József így értékelt:

- Csoportomból csak Járay Zoltán volt a korosztályban, a többiek mind 1994-ben és 95-ben születtek. A legjobb eredményeket Szűcs Dóra szállította, aki amelyik számban elindult, azokban többször legjobbját úszva bejutott a döntőbe. Meglepetés volt Orova Gréta, aki 200 vegyesen egyéni csúccsal lett finalista, de 100 mellen is bejutott, csak mivel egymás után volt a két futam, utóbbira elfáradt. Őrsi Barbara 50 gyorson egy századdal maradt csak le a döntőről, Hóbor Vivien és Szakács Minea a váltókban jutott a legjobbak közé.

Berzlánovits Éva is azt emelte ki, hogy serdülő létükre elég ügyesek voltak a dunaújvárosiak, hiszen két évvel idősebbek között harcolták ki a döntőket. Balogh Zsolt és Füzesy Dávid pedig bődületes egyéni csúcsokat úszott.

A résztvevőknek nem ez fő versenyük, Füzesy, Vízkeleti Péter és Szűcs Dóra az EYOF-ra készül.

Eredmények: 400 vegyes: 4. Szűcs Dóra, 7. Orova Gréta. 100 mell: 3. Vízkeleti Péter. 200 mell: 5. Szűcs D. 800 gyors: 7. Szűcs D. 400 gyors: 6. Szűcs D.

50 mell: 4. Vízkeleti Péter. 200 gyors: 8. Szűcs D. 100 mell: 8. Orova G. 100 gyors: 4. Füzesy Dávid. 50 pillangó: 5. Balogh Zsolt, 7. Vörös Benjámin. 4x100-as fiú gyorsváltó: 7. Vörös B., Járay Zoltán, Vízkeleti, Füzesy. Lányok: 5. Orova G., Őrsi Barbara, Szakács Minea, Szűcs D.

4x200-as lány gyorsváltó: 5. Őrsi B., Szakács M., Orova G., Szűcs D. Fiúk: 5. Füzesy, Balogh, Vörös, Járay 4x100-as fiú vegyesváltó: 6. Kovács Máté, Vízkeleti, Vörös, Füzesy. Lány: 5. Hóbor Vivien, Orova, Szűcs, Őrsi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!