Sport

2009.06.22. 02:29

Ez iskolajáték volt - parádés győzelem az EB-selejtezőn

Galgóc - A magyar férfikézilabda-válogatott sorsdöntő Eb-selejtező mérkőzést játszott vasárnap délután Szlovákiában. Az ausztriai tornán való részvételhez minimum egy pontot kellett szerezni, de a magyar csapat parádés győzelemmel jutott ki az Eb-re.

duol.hu

A mérkőzés tétje hatalmas volt, hiszen hazai győzelem esetén a horvátok mellett a szlovákok léptek volna tovább a csoportból.

Szlovákia - Magyarország 19-30 (6-17)
Galgóc, 2000 néző. V.: Nielsen, Lorentsen (dánok).

Szlovákia: Stochl - T. Stranovsky, Valo 3, Szűcs 2, Petro 3, Sulc 2, M. Stranovsky 2. Csere: Paul (kapus), Niznan 2, Ivanov, Pekár 3, Kleis 1, Kopco, Petko, Urban 2. Szövetségi kapitány: Heister Zoltán.

Magyarország: Fazekas - Iváncsik T. 5, Nagy L. 5, Laluska, Scuch, Ilyés 4, Iváncsik G. 3. Csere: Puljezevics (kapus), Mocsai, Császár 4/1, Nagy K., Rosta, Zubai 2, Eklemovics 7. Szövetségi kapitány: Hajdu János.

Hétméteresek: 1/0, illetve 2/1.

Kiállítások: 8, illetve 14 perc.

A kapitány húzott egy váratlant a meccs előtt, ugyanis Mikler Roland helyett Puljezevics Nenadot nevezte be a mérkőzésre Fazekas mellett. Ellenben ott volt a dunaújvárosi Rosta Miklós és Nagy Kornél. Helyet kapott újra a magyar a csapatban a sérüléssel bajlódó, de a szereplést vállaló Eklemovics Nikola is.

Álomszerűen kezdődött a találkozó, hiszen hét perc alatt sem ziccerből, sem hetesből, sem emberelőnyből nem tudták bevenni a szlovákok Fazekas kapuját, eközben Stochl háromszor is kotorászhatott a hálójában. Eklemovics és Ilyés bombái révén fokozatosan nőtt a mieink előnye, míg Fazekas teljesítményére nehéz volt szavakat találni, de mindennél beszédesebb adat, hogy amikor a huszadik percben a teljesen szétesett szlovák csapat kapitánya időt kért, 12-5-re vezettünk. Ám a folytatás sem hozott számukra semmi jót, a parádézó válogatottunk már harminc perc után K.O közelébe taszította a hazaiakat. A szombathelyi találkozón remeklő Stochl ezúttal nem tudott hozzátenni övéi teljesítményéhez.

Azért a megrendült ellenfelet még nem léptették le, amit jelzett, hogy a második félidő első perceiben megpróbált felállni a padlóról - 5-1-re nyerték a szakaszt, s feljöttek 18-11-re. Szerencsére eddig tartott a hullámvölgy, Császárék gyorsan tettek róla, hogy a szlovák játékosok és a hazai publikum fellobbanó kedve elszálljon. Mivel Fazekas ismét falat húzott a kapuja elé, a lerohanások végén sorra szórtuk a gólokat, így az utolsó pillanatokban már nem a győzelem volt a kérdés, hanem csak annak mértéke.

A magyar együttes megérdemelten lesz ott az Eb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!