Sport

2009.01.06. 03:28

Szigorlat, majd bajnoki meccs

<strong>Dunaújváros</strong> - Laluska Eszter egyre inkább főszereplővé válik a Dunaferr női kézilabdacsapatában. Temes Bernadett műtét utáni kiválásával ez még inkább igaz.

Jankó Árpád

- Eszter, hogy teltek az ünnepek, a rövid szabadság?

- Otthon, Szegeden ünnepeltem, pihentem családi körben. Belaktam apu titkos recepje szerint készített töltött káposztájából. Végigjártuk a rokonságot, de testvéremmel, Balázzsal együtt ragaszkodtunk ahhoz, hogy kézilabdáról ne essék szó. Ezek a napok a családomé, a barátomé voltak. De most már nagyon várom a bajnokság folytatását.

- Talán a tájékozottak közül is kevesen tudják, rövidesen dr. Laluska Eszterrel beszélgethetünk.

- Jogi tanulmányaim végefelé járok. Ha minden sikerül, egy év múlva végzek. Most tettem le sikeresen a büntetőeljárás-jogból a szigorlatot.

- Minden elismerést megérdemel: kézilabda, egyetemi tanulmányok. Hát nem unatkozhat...

- Valóban nem könnyű, de vállaltam, és csinálom. Edzés után késő estig nekem tanulnom kell.

- És kézilabdában az egyetemi szint?

- Mindenképpen a válogatottság. Talán ebben az évben már közelebb kerülök a huszonnyolcas kerethez. Átlövőként erre van esélyem. Persze sokan úgy gondolják: fel kell ugrani, és bedobni a labdát a kapuba. Ennél azért ez bonyolultabb. Éppen akkor lesz jobb ez az évem, ha hatékonyabb leszek a góldobásban. Ha az edzőm Imre Vilmos, aki a szövetségi kapitány is, más poszton, esetleg balátlövőként szerepeltet, azt is el kell vállanom. Ez is segíthet abban, hogy még jobban felhívjam magamra a figyelmét.

- A Dunaferr jelenleg a harmadik helyen áll. A csapat szakvezetője elégedett lenne, ha a bajnokság végén megmaradna a dobogós hely. És Eszter?

- Bízom benne. Ehhez viszont be kell jutni a legjobb négy közé, a rájátszásba. Pénteken a Kiskunhalas ellen - mivel ez az első mérkőzés idén - nem a játék szépsége a fontos, hanem a győzelem. Az pedig lendületet adhat a folytatásra. Egy hét múlva pedig Székesfehérvárról próbáljuk visszaszerezni az itthon elvesztett bajnoki pontokat. Szerintem a csapat jó úton jár.

- Ezt mire alapozza?

- A korszerű, eredményes szakmai munkát sok gyakorlással meg lehet tanulni. A pluszt az akarat, a kitartás, a csapat jó közösségi szelleme adja. Mindezek jellemzik a mi csapatunkat. Fiataljaink fejlődnek, lelkesek, szokják az első osztály légkörét. Szerintem sikerülni fog a rájátszás, csak ne jöjjenek sérülések,. amiket ugye nem lehet bekalkulálni. Ezt magamnak is kívánom. Meg azt is, hogy a szigorlatom a nemzetközi jogból sikerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!