Sport

2009.01.19. 03:29

Fehérép - Dunaferr NK: most ennyire tellett

<b>Székesfehérvár</b> - Eddig még soha nem látott nagy gólarányú győzelmet ért el az NB I-es megyei női kézilabda-rangadón a Fehérép-Alcoa a nehéz helyzetben lévő Dunaferr NK ellen.

Matók János

Nagy és feszült várakozás előzte meg a két megyei klub, a Fehérép-Alcoa FKC és a Dunaferr NK három kézilabda-csapatának szombati összecsapásait. A hangulati elem már a serdülőkre, majd az ifistákra is érvényes volt, s mindkét mérkőzésen a fehérváriak bizonyultak jobbnak. A serdülők 24-21-re, míg az ifik 30-29-re győztek.

Aztán pályára vonult bemelegíteni a két felnőttcsapat, miközben az edzők a kispadról figyelték őket.

- Szomorú a helyzetünk. Lehet a lányokra hatni, megpróbáljuk a minőségi edzéseken elfeledtetni velük ezt az állapotot, hiszen a munkát nem vehetik el tőlünk! Képességeink csapatszinten behatároltak, de becsülettel küzdünk majd a mérkőzésen. Nagyon remélem, hogy nem csak nekünk fontos a dunaújvárosi női kézilabda. Talán lesz valaki, aki majd közli velünk ezt a tényt... - mondta komoran Imre Vilmos, a Dunaferr NK vezetőedzője, burkoltan is a több hónapja tartó anyagi problémákra célozva, arra, hogy nincs anyagi juttatás.

A lelátón gömbölyödő pocakkal megjelent az újvárosiak válogatott átlövője, a terhességének 23. hetében lévő Ferling Bernadett is.

- Lekopogom, eddig nincs semmi probléma a magzattal és velem. Ellenben a csapat jelenlegi elkeserítő helyzetével, amit nehéz feldolgozni, nem könnyű higgadtan bármit is mondani... Úgy látom, hogy a lányok még türelmesek az újabb fizetési határidőig, s úgy jöttek Fehérvárra, hogy nem adják fel a harcot - mondta.

Elkezdődött a mérkőzés, Triscsuk lőtte az első gólt, amire Tilinger még azonnal válaszolt (1-1), ám később kiderült, hogy ekkor volt először és utoljára döntetlen az állás. Mert az FKC játékosai nagyon fegyelmezetten és határozottan védekeztek, s a támadásaik is sikerrel jártak. Nem véletlen, hogy Imre Vilmos a 7. perc elején, 5-1-nél máris időt kért, de ennek ellenére Vaszari találata után 8-1-re elhúztak a hazaiak. Aztán Balogh vitte közelebb csapatát az FKC-hoz, majd a 41 éves cserekapus Sirina, aki egyszerűen megbabonázta a fehérváriakat: a hazaiak majdnem nyolc percig nem tudták megzörgetni a Dunaferr hálóját. A Fehérép gólcsendjét végül Lévai törte meg. Aztán a 29. percben Tájok sporttárs megszakította a játékot, mert az újvárosi drukkerek folyamatosan szidták őket...

A szünet után Balogh szerezte az első gólt, majd Bernataviciute hálószaggató találatát láthattuk, miközben Laluskát kellett letámogatni a pályáról, de később visszatért. A 34. percben közte tíz (20-10) volt az állás Lévai góljával, amit még egy találattal megtoldott az FKC alkalmi jobbszélsője, s ekkor Pisák visszatért a kapuba. Pillanatokkal később Tilinger tízen belülre (23-14) hozta a Dunaferrt, majd Vijunaite hasba könyökölte Baloghot, amiért kiállították. Ám hátrányban is gólokat szereztek a fehérváriak, miközben a kapusuk, Petróczi szinte minden lövési kísérletet hárított. A túloldalon három hazai ziccer is kimaradt, illetve Pisák védett, majd az FKC játékosai nem hibáztak, zsinórban négy gólt lőttek, azzal 29-16 volt a rangadó állása. A helyzet továbbra sem változott. A Dunaferr súlyos vereséggel utazhatott haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!