Sport

2008.09.08. 02:29

Rajt a Stars ellen

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata kedden az NZ Stars otthonában megkezdi MOL Liga szereplését. Egyébként ez a találkozó a sorozat első meccse. A nyitány kapcsán beszélgettünk id. Azari Zsolttal, a DAB elnökével.

Agárdy Csaba

- A márciusban befejezett bajnoksághoz viszonyítva, jelentősen átalakult a csapat összetétele. Sokan távoztak, kevesen érkeztek, azok is jobbára a saját utánpótlásból. Kialakult-e a keret?

- Igen. A két finn játékos, akikkel szóban már mindenben megegyeztünk, úgy döntöttek, mégsem jönnek Dunaújvárosba. Továbbra is a saját nevelésű hokisokra akarunk építeni, mivel minél több a légiós, annál kevesebb lehetőséget kaphatnak a tehetségeink. Tudom, nehéz megtalálni a középutat, mivel az eredményességre is szükség van és a fiatalokat is szeretnénk beépíteni.

- Az elmúlt években folyamatosan szerződnek el Dunaújvárosból a fiatalok. Meddig tartható ez az állapot?

- Azt vallom, aki nem akar Dunaújvárosban játszani, azt nem kell erőszakkal itt tartani. Egyébként a híresztelésekkel ellentétben, a játékosok zöme nem a kevesebb pénz miatt ment el, hanem azért, mert sokkal többre tartották magukat, mint amennyire az edző, Vladimir Matejov. Úgy érzem, a távozó játékosok nagy részének problémája volt az önértékeléssel. Úgy gondoltuk, kapjanak lehetőséget arra, hogy más csapatban bebizonyíthassák, mennyit érnek. Egyébként az, hogy rendszeresen csábítják a játékosainkat, azt bizonyítja, jó úton járunk, jó munkát végzünk. Hiszen nincs még egy olyan magyar klub, amely annyi játékost nevelt volna ki az utóbbi időben a magyar élvonalnak, mint a Dunaferr. Ami még nagyon lényeges, akik maradtak, azokkal viszont hosszú távú szerződéseket, három-öt éves időtartamúakat kötöttünk, kivéve Erdélyi Pétert, aki csak szezon végéig írt alá.

- A nyáron megerősítették a szakmai stábot a kanadai J.P. MacCullam személyében. Mi lesz a munkamegosztás közte és Vladimír Matejov között?

- Matejov segítőjének hívtuk, mert úgy érezzük, nem árt nyitni a kanadai iskola felé. Már tartott önállóan edzéseket és azt szeretnénk, ha egyenrangú partnerek lennének, és jó munkamegosztás alakulna ki közöttük.

- Kedden kezdődik a MOL Liga és egyben az OB I-es bajnokság is. Mire lehet ennek a fiatal csapatnak a tudása elegendő?

- Azzal tisztában kell lenni, hogy csak a Miskolcnak és a Ferencvárosnak kisebb a költségvetése, mint a mienk. Ha minden a terveink szerint alakul, akkor háromszázezer euró lesz a bevétel. Itt szeretném megemlíteni, hogy a két csíkszeredai csapat egy-egy millió eurós költségvetéssel dolgozik. Azonban bízom abban, hogy a következetes, szakszerű munkának köszönhetően a MOL Ligában bejutunk a legjobb négy közé, míg a bajnokságban döntőt játszhatunk. A legnagyobb riválisainknak a döntőbe jutásért az Újpestet és az NZ Starst tartom. Igazán a Stars tűnik kemény diónak és nem csak azért, mert alaposan megerősödött a keretük nyáron, hanem azért is, mert tudjuk, hogy az edzőjük, Spisák Róbert szinte csodákra képes. Korábban ezt Dunaújvárosban be is bizonyította. Persze azért bizakodunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!