Sport

2008.09.29. 02:28

Hegyi Ádám, a csonttörő

<strong>Dunaújváros</strong> - A Dunaújvárosi Acélbikák tegnap lapzártánk után az Alba Volán farmcsapatát fogadták a magyar-román közös jégkorong-bajnokságban. A DAB a forduló előtt ötödik helyen állt a ligában.

Agárdy Csaba

Miután lecsillapodtak a kedélyek a bírók mindkét oldalról négy-négy játékost állította ki végleges fegyelmivel, ami azt jelenti, hogy mindenki játszhatott a tegnapi fordulóban.

A dunaújvárosiak közül Schneider Tibort, Pozsgai Tamást, Peter Misalt és Tőkési Lajost állították ki, akik közül csak az utóbbi verekedett:

- Az egész úgy kezdődött, hogy Misalt a lefújás után az egyik miskolci finn légiós hátulról leütötte. Ekkor a társak Misalt megvédték, mire a miskolciak berohantak a pályára. Ebből alakult ki néhány pár, majd a kispadunk előtt egy nagyobb tumultus, de nem volt ez akkora balhé, mint ahogy felfújták az újságok.

Hegyi Ádám három ütéssel elintézte Kállai Csabát, akinek eltört az orrcsontja. A dunaújvárosi hátvéd mégis megúszta kiállítás nélkül. Hogyan történhetett ez meg, kérdeztük a játékost:

- A játékvezetők összekevertek minket. Schneider a pályán sem volt a bunyónál. Tőkési, Magosi, Misál és én verekedtem. Engem Pozsgaival kevertek össze, ő négyes én negyvenegyes, a bíróknál csak a négyes maradt meg.

A MOL Ligában a tegnapi forduló előtt a HC Csíkszereda vezetett 18 ponttal, a 14 pontos SC Csíkszereda és a 12 pontos Újpest előtt. A Steaua a negyedik (11 pont), a DAB az ötödik (10 pont). A további sorrend: 6. NZ Stars (9 pont), 7. FTC (9 pont), 8. Progym Gyergyószentmiklós (4 pont), 9. Alba Volán II (3 pont), 10. Miskolci JJSE (0 pont).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!