Sport

2008.07.29. 02:28

Ez bravúros: már van jég!

Dunaújváros - Legszebb álmaikban sem gondolták volna a dunaújvárosi jégkorongozók, hogy már július 28-án, vagyis tegnap jégen edzhetnek. Méghozzá a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Agárdy Csaba

Matejovnak egyébként nincs könnyű helyzete, hiszen a nyáron alaposan kicserélődött a társaság, vagyis új csapatot kell építenie. Nézzük először a távozók listáját! Két kapus, Ferjo és Rajna is új egyesületet választott. Előbbi Eperjesen, az utóbbi a Budapest Stars-ban folytatja. A védők közül Lencsés ugyancsak a Stars játékosa lett, Jobb az Alba Volánhoz szerződött, Sekula visszatért Szlovákiába, míg a csapatkapitány Vargyasról még nem tudni, folytatja-e a jégkorongozást. Ugyancsak bizonytalan Hüffner sorsa, aki a múlt héten már Újpesten edzett, de Matejov szerint elképzelhető, mégis marad Dunaújvárosban. A csatársorból Erdősi és Orsó abbahagyta, Borsos Gyergyószentmiklósra, Foltín pedig a HC Csíkszeredához szerződött. Klacansky valószínű, hogy Szlovákiában játszik a jövőben.

Az érkezők listája jóval rövidebb, a távozókat az ifjúsági csapatból pótolta a szakvezetés. Így a felnőttekkel készül Kiss Dániel, aki egyébként Kiss Ákos öccse, Orbán Attila, Virág Tamás, Erdélyi Tamás - Erdélyi Péter testvére - és Papp Csaba is. Ő pedig Papp Viktor fivére, vagyis testvérpárból nem áll rosszul a DAB.

Érkezett a német harmadosztályból a kapus Hippik, aki korábban szerepelt a szlovák Extraligában is. Két junior korú finn hátvéd - Simon, Joonas - is jött, ők próbajátékon vesznek részt. Szerdán pedig jön még két szlovák, szintén próbajátékra, mindketten centerek.

A szurkolóknak sokáig nem kell várniuk az első mérkőzésre, augusztus 10-én 17.30 órakor a Trnava érkezik a jégcsarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!