Sport

2008.05.17. 02:29

Három meccs, három pont

Dunaújváros - Már csak három mérkőzés van hátra, és befejeződik az NB II-es labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjában is a bajnoki sorozat.

Jankó Árpád

Hogy azután mi lesz? A kérdés ismét aktuális, de talán másképp: lesz-e futball egyáltalán Dunaújvárosban? Vagy készíthetik a második temetésre is a koporsókat?

A válaszokat rövidesen megkapjuk, de most maradjunk még a tavaszi forduló programjánál.

Szepessy László szakvezető igen nehéz mérkőzésre számít ma délután Ajkán. A hazai csapat a tizenkettedik helyen áll a tabellán huszonkilenc ponttal, hét győzelemmel és tizenkét vereséggel. A Dunaújváros FC számára stabil helyen, a kilencediken várja a találkozót harmincnégy ponttal.

- Azok ellen a csapatok ellen nagyon nehéz játszani, amelyek a bajnokság végén veszélyes helyen tanyáznak. Az ajkai gárda a kiesés ellen futballozik, nagy csatát vív a Komló gárdájával - nyilatkozta a DFC mestere. - Természetesen mi szeretnénk még pontokat szerezni. A három mérkőzésen három ponttal meg is lennék elégedve. A mai mérkőzés hasonló lesz a mosonmagyaróvárihoz. Persze a hazaiak nehéz helyzetét, a talán görcsös, ideges játékukat ki is használhatjuk, ha okosan, taktikusan játszunk.

Nem reménytelen tehát az ajkai kirándulás. Annak ellenére, hogy ismét komoly összeállítási gondjai vannak Szepessy Lászlónak. Rátkai Gábor begyűjtötte harmadik sárga lapját, Micskó Márk eltiltva, Nagy Attila pedig még sérült, de maródi továbbra is Riedl József . Egyetlen pozitív esemény, Kurucz Ferenc eltiltása után visszatérhet a kapuba. Összegezve a szituációt: három-négy ifjúsági labdarúgó is ül majd a kispadon.

A DFC várható összeállítása a következő: Kurucz - Szabó, Szepessy D., Facskó B., Pénzes - Szauter, Szepessy R., Nagy I., Facskó J. - Heffler, Drozdik. A kispadon ül többek között Kálmán kapus, Lukács, Berkó, Stocker és Huszár az ifisták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!