Sport

2008.05.30. 02:29

Ennél soha rosszabb évet

Dunaújváros - Egy bajnoki év áll már Imre Vilmos mögött a Dunaferr NK női kézilabdacsapatának vezetőedzőjeként. Hét-nyolc ajánlata volt a döntés előtt, de úgy gondolta: nem hagyja el a várost. Nem vándormadár.

Jankó Árpád

- Elkezdte a munkát motiváltan, önbizalommal...

- És bizonyos kétségekkel. Ugyanis nagyon rövid idő állt rendelkezésre a felkészülésnél. Nem éreztem, hogy kész a csapat a bajnokságra. Így az első szakaszban az volt a lényeg: nyerjünk minden meccsen, akárhogy is. Nehéz volt a sorosolásunk a kezdéskor. Nem volt látványos a játékunk, de a csapat győzni akarása mintaszerűnek bizonyult. Tíz-tizenkét mérkőzés után tisztult a kép.

- Ekkor mondhattuk már, hogy ez az Imre-formáció...

- Valóban látványosan gyorsult a játékunk, kevesebb technikai hibát vétettünk. Hosszú veretlenségi, jó sorozat következett. Ez volt a középső szakasz novembertől februárig.

- Nyilván voltak hiányosságok is, amelyeken változtatni akar...

- Hogyne. Tudunk még előrelépni. A sebességen, a lerohanásokon lehet javítani. Az északi stílusra jellemző labda nélküli mozgásban lehet fejlődni. S ami fontos lesz jövőre: túlságosan is jó emberek a játékosaim, pedig agresszívabb lehetne a hatos falnál a védekezésünk. Így az átlagban kapott huszonhét gólunkon tudnánk lefaragni.

- Nem volt idegeskedéstől mentes az elmúlt év. Fizetési nehézségek tették próbára a gárdát, kiderült, hogy elég rövid a csapat kispadja...

- Le a kalappal a játékosok előtt. Az utolsó pillanatig kitartottak a klub mellett. Függetlenítették magukat a gondoktól, és ez az erkölcsi tartásukat bizonyítja. Ami a fiatalokat illeti: úgy gondolom, adtam nekik elegendő lehetőséget a bizonyításra. Néhányan nem éltek ezekkel. Sajnos nem sikerült beépíteni őket a csapatba, így kilenc játékossal kellett végigküzdeni a bajnokságot. Egy évvel most már idősebbek, remélem jobban tudok számítani rájuk.

- Jól gondolom, a legnagyobb fájdalom az EHF elődöntőben a kiesés?

- Valóban ez nagy kudarc. Kiderült, hogy jó támadójátékkal lehet mérkőzéseket nyerni, viszont agresszív, jó védekezéssel kupát lehet szerezni.

- Soha rosszabbat. Ezüstérem a bajnokságban, a Magyar Kupában, eljutás majdnem a döntőig az EHF Kupában...

- Valóban sikeres évet zártunk. Harminchat mérkőzésből mindössze hatszor szenvedtünk vereséget. S ami nagy öröm: a csapat megvan. A kilenc lejárt szerződésű játékos továbbra is a miénk. Nem kell új csapatot építeni. Ez nagy előny. Az olimpia miatt idén még nehezebb lesz a felkészülésünk. Mindössze két hét áll a rendelkezésünkre.

- Apropó, olimpia...

- Június 1-jén Európa-válogatottal játszik a magyar válogatott Debrecenben. A szűkebb keretben tizenkét játékos helye megkérdőjelezhetetlen, tehát hat hely kiadó. Június 23-án kezdjük a munkát. Tervezzük, hogy a válogatott játszik majd a Dunaferr csapatával is. Én a felkészülésben leszek csak aktív segítő. Hajdu János szövetségi kapitány mellett Konkoly Csaba a másik utazó edző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!