Sport

2008.04.08. 02:27

Szegedi felvonás jön

Dunaújáros - A Dunaferr férfikézilabdázói egyenlítettek a három győzelemig tartó elődöntőben, ezért sűrűbb lett az e heti program, szerdán Szegeden, míg vasárnap Dunaújvárosban játszanak a bajnoki cím védőjével.

Gallai Péter

De vissza a fiúkhoz: a szegediek érthetően csalódottak és bosszúsak voltak a vereség miatt, Matics edzőnek az sem tetszett, hogy játékosai sokat foglalkoztak a bírói ítéletekkel, ezért nem tudtak a játékra koncentrálni. Persze a kihagyott helyzetekről nem a bírók tehetnek - de legyen ez az ő bajuk... A múlt heti dunaújvárosi diadal után ismét reflektorfénybe került a Dunaferr, kérdés, hogy idegenben mit tud majd produkálni Kolics János gárdája. Főleg hogy Szegeden még soha nem nyert az együttes. - Ilyen érdekes a játék pszichológiája, itthon tudunk nyerni, amit el is hisznek a játékosok. Idegenben meg nem, de egyszer minden sorozatnak meg kell szakadnia - mondta Sári Árpád ügyvezető.

Ezen a véleményen van Nagy Kornél is, a fiatal átlövő a hazai meccsen gólokkal járult hozzá a sikerhez: - Próbáljuk azt a formát megtartani, amit itthon mutattunk, ha így játszunk, akkor Szegeden is sikert arathatunk. Persze ehhez ők is kellenek, mármint hogy rossz napot fogjanak ki. A Pick otthonában nagyon nehéz nyerni, meg kell küzdeni a közönséggel is, nálunk nagyobb csapatok is megizzadtak már a csarnokban. De mindent megpróbálunk.

A hazai meccsen akcióból a legeredményesebb Grebenár Gábor volt, aki nyolc találatot jegyzett.

- Szeretnénk meglepetést okozni, de a Tisza-parton senki nem mehet biztosra. Azzal a mentalitással és tűzzel kell kézilabdázni, amit itthon, vagy az első meccsen a második játékrészben mutattunk. Óriási dolog lenne, ha győztesen hagynánk el a pályát, amíg nem fújták le az összecsapást, bármi megtörténhet - mondta lapunknak a holnapi találkozó előtt a kézilabdázó.

Grebenár szerint mindenkin érezhető a múlt heti siker jótékony hatása, az edzéseken is remek hangulat uralkodik. Persze a Dunaferr tagjai nem bízzák el magukat a Szeged legyőzése miatt, hiszen tudják, hogy a Pick odahaza jobb teljesítményre képes. - Nem hiszem, hogy külön készülnének rám, de nem is ez a lényeg, hanem az: a megbeszélt taktikát sikeresen véghezvigyük, s legyen egy élvezetes, szoros rangadó. Egyébként sem rajtam múlik egyedül a végeredmény, ez egy csapatjáték, ahol mindenki hozzáteszi a magáét a diadalért - tette hozzá Grebenár Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!