Sport

2007.06.09. 02:27

Eddig jól megy a mieinknek

Riga (mti) - Három magyar női versenyző került be tegnap a lettországi öttusa Európa-bajnokságon a döntőbe. Korábban a férfiak közül ez négy sportolónknak sikerült.

Szabó Szabolcs

Vörös Zsuzsa, Máthé Vivien és Füri Csilla is bekerült a döntőbe a rigai öttusa Európa-bajnokság női hagyományos versenyében, az újonc Gyenesei Leila. Füri egyenletes teljesítményt nyújtott, fináléba jutása nem volt kérdéses. A csak egyéniben érdekelt, tavaly sífutóként még téli olimpián szerepelt Gyenesei viszont már az első két számban nagy hátrányt szedett össze a riválisokkal szemben, közepes lövészet után vívásban szinte semmi sem jött össze neki, húsz asszójából csupán hármat nyert meg. - Hiányzik a rutin egy ilyen versenyhez, amit tanulunk, azt ezen a szinten egyelőre még nem tudja megcsinálni. Ezzel együtt legalább öt tussal többet adhatott volna, ha a kínálkozó lehetőségeknél kinyújtja a kezét - értékelte teljesítményét Korponai István vívóedző. Az úszást aztán fölényesen megnyerte Gyenesei, ezzel sokat faragott hátrányából, és a futás előtt már továbbjutó helyen állt. Tizennyolcadikként rajtolt, de 2000 méternél nagyon elfáradt, az olasz Sara Bertoli pedig - aki ezt a számot megnyerte - megelőzte őt. Gyenesei a negyedik legjobb időt érte el a zárótusában. Szombaton a férfiak hagyományos versenyének döntőjét rendezik meg. A 36 fős mezőnyben ott lesz Balogh Gábor, Horváth Viktor, Fülep Sándor és Tibolya Péter. Balogh, Horváth és Fülep alkotja a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!