Sport

2006.06.02. 22:00

A bentmaradásért küzdenek meg

<b>A dunaújvárosiaknak szerencsétlen esetben a gyõzelem is kevés lehet ahhoz, hogy ne essenek kiFotó Volhmann György</b>

Mórocz Zsolt

A D. Kohász csapata vasárnap 18 órakor a Bodajk-Siófok együttesével játszik Siófokon. Ha Jakab Elek gárdája nem nyer, kiesett, igaz, szerencsés esetben egy pont is elég a bentmaradáshoz
Nézzük csak, hogy állunk! Három csapat esik ki, és ebbõl egy már megvan, a 16. helyezett Ajka, amely eddig 25 pontot szerzett. A 15. Kaposvölgyének (27 pont), a 14. Kohásznak (28), a 13. BKV Elõrének (28) és a 12. Mosonmagyaróvárnak (30) azonban egyaránt esélye van a bentmaradásra. A pontszámokból is kitûnik, a legrosszabb helyzetben a Kaposvölgye van, míg a legjobban a Mosonmagyaróvár. A Kaposvölgye helyzetét nehezíti, hogy a tavasszal remeklõ Integrál-DAC-hoz látogat, ahol kevés az esélye a pontszerzésre. A Mosonmagyaróvár a már biztos harmadik Gyirmótot fogadja, tehát neki sem lesz könnyû pontot gyûjtenie. Bár az is igaz, a Magyaróvár az utolsó hét fordulóban nagyon jól szerepelt. Tehát elviekben a BKV és a Kohász közül kerülhet ki a harmadik kiesõ. A budapestiek vannak könnyebb helyzetben, mivel a 11. helyen álló Balatonlellét fogadják, a Kohász pedig az 5. Bodajk-Siófokhoz utazik. Ami biztos a dunaújvárosiaknak gyõzniük kell, és a siker úgy is csak akkor jelent bentmaradást, ha a Mosonmagyaróvár kikap, vagy ha a BKV Elõre nem nyer a Lelle ellen. Létezik még egy variáció ha a BKV kikap, akkor a Kohásznak elég egy pont is.
Jakab Elek, a Kohász edzõje - Nincs mese gyõznünk kell, erre van is esélyünk. A Bodajk hasonló képességû csapat, mint a Barcs, amelyet idegenben 4-0-ra vertünk. Ami mellettünk szólhat, hogy a Bodajk már tét nélkül játszhat, nekünk viszont élet-halál harc a meccs. Bizakodó a hangulat, annak ellenére is, hogy Zöld és Kohány sérülés, míg Micskó és Nagy A. sárgalapos eltiltás miatt nem játszhat.
A Kohász tervezett kezdõcsapata Tóth J. - Lidl, Rátkai, Vaskó, Pénzes, Faczkó, Tóth G., Szepessy R., Belényesi, Hoffmann, Právics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!