SÉTA

2016.11.15. 20:05

Az álmainkhoz vezető úton

Dunaújváros - Úgy érzem, sokan nem tudják, mennyi teher nyomja a középiskolás diákok vállát. Gyakran halljuk azt, hogy nekünk még könnyű, hiszen csak az a feladatunk, hogy tanuljunk.

Viszont ezek az évek határozzák meg későbbi, felnőtt életünket.

Az elvárás mind a szülőktől, mind a tanároktól nagyon magas. Emellett még ott van az érettségi is. Már félünk tőle előre: a vizsga napján sokrétű tudásról kell számot adnunk. A célunkért azonban küzdenünk kell. Számolnunk kell a fáradtsággal, az otthoni feladatokkal, és persze emellett a magánéletünkkel is. Sajnos rengeteg diáknak van családi problémája, s ezt a számonkérésnél nem vehetik figyelembe. Néha úgy érzem, hogy robotként működünk: napi 7-8 órában be kell fogadnunk sok új információt, és még otthon ezzel minimum 2 órát kell foglalkoznunk. Ki képes erre?

Legszívesebben otthon maradnánk a meleg ágyban minden reggel, de mégis elindulunk.  Talán pont ez hajt minket: próbálunk megfelelni az elvárásoknak. Még ha sokszor reménytelennek tűnik is, el szeretnénk érni a célunkat. Milyen jó érzés lesz majd érettségivel a kezünkben valami újba kezdeni! Szerintem szükséges, hogy ezeken a megpróbáltatásokon átessünk és megerősödjünk. Fontos, hogy tanultak és sikeresek legyünk az életben.

„Amit megtanulsz, azt már nem vehetik el tőled”- mondják gyakran. Egyszer remélem, megvalósíthatjuk legmerészebb álmainkat is, de ehhez nem szabad feladnunk a küzdelmet a nehéz mindennapokban!

Bodor Regina 11/2. Lorántffy szakközépiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!