SÉTA

2016.12.13. 17:40

Ballagás után is kitart a barátság?

Nyolcadikban nemcsak a felvételitől rettegtem, hanem attól is, hogy a barátaim elfelednek.

Más iskolába megyünk, és nem lesz már olyan sok együtt töltött idő. Lassacskán pedig a barátságunk a múlttá válik. Sajnos a tanáraink közül is volt, aki ezt erősítette meg bennünk, de bennem élt egy kis remény, hogy a legjobb barátaim nem hagynak el majd.

Mert a barátság nagy és örök érték! Fotó: Internet

Ki is tartottunk egymás mellett, ez nagyon boldoggá tett. Bár nagyon nehéz volt - és a mai napig is az - a kapcsolatot fenntartani. Mindenki el van foglalva, de ha csak hetente egyszer találkozhatunk, az kárpótol mindenért. A régi barátaimmal a mai napig olyan kapcsolatban vagyok, hogy bármit elmondok nekik, s tudom, a titkaim jó helyen vannak. Még a rossz napokon is mosolyt csalnak az arcomra. Nagyon szerencsés vagyok, hogy nekem ilyen jó barátaim vannak. Sajnos egy-két volt osztálytársammal viszont teljesen megszűnt a viszony, pedig közel álltunk egymáshoz. Néha ma is eszembe jutnak ezek az érzések, s ha megnézem a mostani osztályomat, elgondolkozom, vajon hány emberrel elég erős a kapcsolatom, hogy ballagás után is kitartson a nehéz mindennapokban.

Nagyon nehéz megtalálni a legjobb barátokat, de azt tanácsolnám mindenkinek, főképp a végzős osztályok diákjainak, hogy ne engedjék a köteléket elgyengülni, elszakadni, hanem ápolják a kapcsolatukat.

A barátainkra igazán szükségünk van! Azt pedig mi döntjük el, hogy szakítunk-e időt a másikra!

Bodor Regina 11/2.

Lorántffy középiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!